PATRIMONI DE SABADELL

Els antics Jardinets, l’oasi de Sabadell

Fa un segle, la plaça del Doctor Robert, davant de l’Ajuntament, gaudia d’uns Jardinets molt ben cuidats. Hi havia palmeres i arbustos que transmetien una sensació de tranquil·litat i harmonia a tots els veïns que s’hi apropaven. Era un lloc idíl·lic per passejar i descansar.

El sabadellenc Cisco Raurell ha recuperat una imatge de l’espai de l’any 1906 i l’ha penjat al grup de Facebook Patrimoni Sabadell. El que més l’ha sorprès de la fotografia ha estat, a banda de les palmeres, la sorra que hi havia a terra. “Ara, a la plaça del Doctor Robert hi ha asfalt. A mi m’agrada molt més com estava abans”, opina Raurell. A banda, al veí de Sabadell també li ha agradat la vestimenta de les tres persones que apareixen a la imatge. “Era molt típica de l’època”, apunta.

La urbanització dels Jardinets va ser projectada per l’arquitecte Juli Batllevell el 1903. Dit això, a la foto també es pot veure la façana de l’Ajuntament, reformada el 1902, així com la nau de l’església i el campanar, que tenen la forma d’abans de la modificació de finals del 1906.

Jardinets Sabadell

Imatge dels Jardinets a la plaça del Doctor Robert / CEDIDA (autor desconegut)

Comentaris
To Top