Ciutat

VÍDEOS: Les curses il·legals amb apostes tornen a Can Roqueta

Centenars de conductors tornen a fer-se seu el polígon de Can Roqueta durant nits d’adrenalina, gasolina i perill

Tornen les curses il·legals i les concentracions clandestines de vehicles al polígon de Can Roqueta. La zona de Sabadell s’ha convertit una altra vegada en una de les ubicacions predilectes de centenars de conductors, que s’arrisquen en perilloses competicions d’acceleració, exhibeixen maniobres agressives i són els protagonistes d’apostes amb diners pel mig, tal com tem la policia. La nit de gasolina i adrenalina es fa insuportable per als veïns de Torre-romeu, que pateixen el soroll de les trobades fins a altes hores de la matinada durant els caps de setmana.

 

La Policia Municipal de Sabadell barra amb controls els accessos al polígon de Can Roqueta. Però els organitzadors de les trobades, que apleguen conductors d’arreu de Catalunya, ho tenen tot previst. A través d’un grup de Telegram privat anomenat Staff_BCN, que reuneix més de 7.400 usuaris, programen diferents ubicacions i rutes alternatives per arribar-hi i esquivar controls policials.

Els organitzadors envien la ubicació de la trobada i alternatives per arribar-hi

“Passi el que passi, avui fem nostra aquesta ubicació”, publiquen pel grup privat de Telegram. Per accedir-hi, tal com explica un dels testimonis de la darrera trobada, cal enviar un missatge en un compte privat d’Instagram en què consti el número de telèfon i una fotografia del cotxe amb què s’assistirà a la concentració.

“Aquest divendres hi havia controls de la Policia Municipal de Sabadell, però els van esquivar passant pel bosc”, relata. “El problema és que, per molt que passi de tant en tant un cotxe patrulla per la zona, no n’hi ha prou per desallotjar la concentració”, afegeix el testimoni de la concentració.

Curses il·legals sabadell

Per assistir a la concentració, cal enviar el número de telèfon i una foto del cotxe

Segons apunta, les trobades al polígon de Can Roqueta s’omplen de cotxes d’alta gamma i d’altres amb el motor manipulat per córrer més. Per altra banda, les concentracions de conductors comporten consum d’alcohol i drogues, descriu.

Els carrers de Mimó i dels Corrals nous, escenaris de curses il·legals i maniobres agressives al volant

Fonts municipals expliquen que divendres passat la Policia Municipal va acabar desallotjant la zona i tancant-ne els accessos. D’altra banda, asseguren que s’incrementarà la vigilància del polígon de Can Roqueta, que ja compta amb càmeres de videovigilància.

Front comú al Vallès contra les curses il·legals

Els ajuntaments de la comarca, en col·laboració amb els cossos policials, volen plantar cara a les concentracions amb controls als accessos dels polígons industrials durant el cap de setmana. Sabadell, Castellar del Vallès, Polinyà, Santa Perpètua i Sentmenat s’han coordinat per fer-hi front.

Els municipis alerten que a les concentracions es posa en perill la seguretat tant dels concentrats com de terceres persones que puguin circular per la via.

Asseguren que el problema rau en el fet que les concentracions són molt complicades de dissoldre, tant per a les policies locals com per als Mossos. Una vegada s’han produït les trobades, el mecanisme per sancionar els concentrats es basa en denúncies de trànsit, sempre que s’hagin pogut apreciar conduccions fora de la llei, controls d’alcoholèmia i inspeccions de vehicles.

Les notícies de Sabadell al teu Whatsapp

Comentaris
To Top