Ciutat

En marxa el Pla de Memòria Democràtica de Sabadell

MORELL, DURANT LA RODA DE PREMSA D'AQUEST DIMECRES / CEDIDA

L’Ajuntament de Sabadell ha presentat aquest dimecres el Pla de Memòria Democràtica per als pròxims cinc anys (2022-2026). Posar al servei dels ciutadans, a través de la nova pàgina web de Memòria Democràtica que avui també s’ha presentat, divulgar la història per construir una memòria ciutadana i la feminització de la memòria pública, seran els tres eixos principals del full de ruta. El Pla s’ha elaborat de forma participativa i es debatrà en ple el pròxim 1 de març.

La tinenta d’alcaldessa i regidora de Memòria Històrica, Marta Morell, ha estat l’encarregada de desgranar les línies estratègiques i les actuacions concretes a desenvolupar a Sabadell, en l’àmbit de la memòria democràtica, els pròxims cinc anys: “S’han incorporat aportacions de les parts que han participat en les diferents taules, així com dels grups municipals del consistori. Aquesta és l’única manera que tothom senti que és un document seu, el primer pla de memòria democràtica de Sabadell”, ha detallat Morell.

Per elaborar el Pla, es va encarregar al Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID), un grup d’investigadors especialistes de la Universitat Autònoma de Barcelona, dirigits per l’historiador sabadellenc Martí Marín, qui ha volgut destacar que “la bona disposició per fer feines que són importants i que impliquen resultats traduïbles i visibles per a la ciutadania. Sentim una gran satisfacció per haver avançat de veritat”, ha reconegut.

Entre d’altres, el Pla destaca la voluntat de consolidar infraestructures i canals que serveixin de motor d’investigació i divulgació de la memòria històrica. També es posa els joves com a centre de la transmissió de la memòria a través de la col·laboració amb els centres educatius per oferir-los recursos i accions conjuntes relacionades amb la Memòria Històrica. Altres accions que s’inclouen al Pla són l’ampliació i consolidació dels Espais de Memòria, eliminació de les senyalitzacions encara existents de simbologia franquista i la memòria oral de les dones de Sabadell.

Comentaris
To Top