Ciutat

Afectació mínima a la vaga d’FGC a Sabadell

L'estació d'FGC de Can Feu-Gràcia a Sabadell / V.ROVIRA

Normalitat a les estacions de FGC els primers dia d’aturada de maquinistes

L'estació d'FGC de Can Feu-Gràcia a Sabadell / V.ROVIRA

Les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es llevaven amb normalitat a Sabadell durant els primers dies de vaga de maquinistes. Sentit Barcelona o Sabadell Parc del Nord, els usuaris pugen cada deu minuts als trens a hora punta i les andanes queden buides.

Els combois, però, van més ocupats de l’habitual i, en arribar a l’estació de Sabadell Plaça Major des del nord –és la quarta parada des de l’inici del servei–, ja no queda cap seient disponible. “Ens hem aplegat més d’hora per si de cas hi havia alteracions en els horaris per la vaga”, es justifiquen dos usuaris de Sabadell, que han descartat utilitzar un transport alternatiu.

“Malgrat la vaga, no penso agafar el cotxe. Els FGC són l’única opció per desplaçar-me”, explica la Martina, una que viatja en tren cada dia. Durant el primer dia de vaga, les validacions a Ferrocarrils s’han incrementat un 2% respecte a la setmana anterior, amb 13.424 viatges. A les estacions de Parc del Nord, Nord i Can Feu-Gràcia les validacions han caigut al voltant d’un 1%, però a les parades de Plaça Major i la Creu Alta, els viatges s’han impulsat en una setmana.

Així, creix l’ús del transport públic, però també el del vehicle privat. Durant les primeres hores de vaga d’FGC el trànsit a la C-58 es va incrementar un 1,9%, segons dades que el Servei Català de Trànsit (SCT) ha facilitat al Diari. Són persones que opten per agafar el cotxe per arribar puntuals a Barcelona. Dimarts 22 de febrer, durant el primer dia de vaga, la C-58 va absorbir 55.558 vehicles fins al migdia. La setmana anterior eren 54.513 cotxes els que circulaven per la carretera catalana.

Fins al 4 de març

El Sindicat de Maquinistes Ferroviaris ha convocat des de dimarts una vaga a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). L’aturada està convocada per als dies laborables fins al 4 de març en quatre franges horàries: des de mitjanit fins a les quatre de la matinada; entre les cinc de la matinada i les deu del matí; des de les tres de la tarda fins a les vuit del vespre i des de les onze fins a mitjanit. El Govern ha fixat uns serveis mínims del 66% entre 5 h i 10 h i entre 15 h i 20 h. En la resta de franges, s’haurà de garantir un servei del 33%. Tot i això, fonts coneixedores sostenen que l’afectació és menor a Sabadell perquè el sindicat convocant té una menor afiliació a la província de Barcelona.

Comentaris
To Top