Diners

Cambres de Catalunya condemna “la invasió d’Ucraïna” i alerta dels seus efectes comercials

Imatge d'arxiu durant una conferència a la Cambra de Sabadell / CEDIDA

Les 13 cambres catalanes que constitueixen el Consell General de Cambres de Catalunya s’ha sumat aquest matí al manifest del International Chamber of Commerce (ICC). A l’hora de mostrar la seva preocupació pel poble ucraïnès, i, especialment, per aquelles persones que es “troben en les zones afectades per l’acció militar russa”, en el seu comunicat el Consell ha considerat la invasió russa com “una violació del dret internacional” que suposa “una amenaça per a la pau i la seguretat tant a escala europea com global”.

Per altra banda, Cambres de Catalunya ha fet seves les paraules del International Chamber of Commerce (ICC), el qual alertava de les greus conseqüències comercials i de crisi de subministraments en el mercat global a conseqüència del conflicte ucraïnès. Per últim, el Consell General ha destacat que la Unió Europea ha de fer “un pas endavant” per tal de “defensar els ciutadans i les empreses de la Unió Europea que estan actualment a Rússia, Ucraïna i Bielorússia“. Davant un previsible enduriment de “la crisi energètica” que s’ha contemplat en els últims mesos, Cambres de Catalunya ha defensat “l’aposta ferma per l’economia circular i les energies renovables, com a font alternativa d’energia”.

Comentaris
To Top