Ciutat

Una estrena de gala dona la benvinguda al Ball de Gitanes de Sabadell

La nova colla ha fet la seva primera actuació, també amb un ball nou, La Polca

La colla nova del Ball de Gitanes de Sabadell, avui a la plaça Sant Roc/ Lluís Franco

La plaça Sant Roc torna a lluir una de les millors entrades durant aquesta festivitat de Carnestoltes. Les trompetes, els repics de les castanyoles i els salts dels dansaires animaven als sabadellencs en aquesta jornada assolellada. Les intencions per agafar la millor instantània no s’amagaven ja que avui ha sigut el dia de la estrena del Ball de Gitanes de Sabadell.

Un projecte impulsat per l’Esbart Sabadell Dansaire i l’escola de Música de la Creu Alta amb l’objectiu de consolidar una colla amb identitat pròpia. “Una colla oberta”, s’hi destacava en la seva presentació perquè tots els sabadellencs hi puguin formar part, sense distincions.

La colla nova del Ball de Gitanes de Sabadell, avui a la plaça Sant Roc/ Lluís Franco

Una colla “oberta” a la ciutat

Carles Prats, des de dalt de l’escenari, animava els el públic i dansaires, els quals es recuperaven de la cercavila que havia començat a la plaça Sant Jaume, que “per formar part de la colla no hi fa falta” cap pretext. “Tampoc tenir parells, només triar un color”, el groc o el verd, lògicament, els colors de la ciutat que avui s’esmunyien seguint l’ordre d’un peu dret que guia els tempos en el Ball de Gitanes.

En acabar el ball, les cares d’alegria entre els participants no s’amagava, la seva primera actuació havia sigut un èxit. D’entre els presents, tots ja havien format part abans d’alguna associació de la ciutat, però en el moment que “la colla de ball” s’ha obert al públic, no han dubtat en apuntar-s’hi.

La història del ball a Sant Roc

Com molts d’altres que han passat abans per Sant Roc, aquesta nova iniciativa persegueix el gran repte de consolidar a Sabadell “una colla de ball” que segueixi amb la tradició. Una història que en festivitats de Carnestoltes es remunta als balls de gitanes registrats des del segle XVIII, també a Sant Roc.

Les millors fotos de l’estrena del Ball de Gitanes de Sabadell

Comentaris
To Top