Ciutat

Sabadell recupera 3 milions d’euros invertits en el soterrament dels FGC

El passeig del soterrament, pendent de tenir nom

Sabadell recupera 3 milions d’euros invertits en el soterrament dels FGC

El passeig del soterrament a Can Feu / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell recuperarà prop de 3 milions d’euros que va avançar a la Generalitat de Catalunya per soterrar les vies dels FGC a Can Feu i urbanitzar el passeig de la Plaça Major i la plaça d’Espanya després de les obres del perllongament dels Ferrocarrils. “És una bona notícia, un tema que vàrem entomar el juny del 2019 i ara s’ha pogut resoldre”, celebra la regidora de Desenvolupament urbà, Mar Molina.

El ple municipal acceptarà aquest dimarts, si no hi ha cap imprevist, el pagament de 2.907.099 euros per part de la Generalitat, que és qui té les competències per fer aquestes obres. Els diners aniran al compte d’inversions del municipi, que és d’on van sortir.

Aquest avançament de fons es va acordar en un conveni de col·laboració signat entre les dues parts el 2012 i va permetre “avançar els costos, atès l’interès públic d’aquestes actuacions”, explica la regidora, perquè les obres poguessin començar el més aviat possible. Molina assegura que recuperar aquesta quantitat ha costat “molta feina, insistir molt” i que no ha estat cosa només de la regidoria sinó que és un tema en què s’hi ha involucrat especialment l’alcaldessa, Marta Farrés.

Els treballs van consistir a soterrar el tram de la via d’FGC entre Can Feu i l’estació de Can Feu – Gràcia que no estava previst inicialment. I també en la urbanització del passeig de la Plaça Major i de la plaça Espanya, tots dos espais afectats per l’ampliació de la línia Barcelona – Vallès dels Ferrocarrils.

Comentaris
To Top