Ciutat

L’Ajuntament de Sabadell demana als bancs reforçar l’atenció presencial, sobretot a la gent gran

sucursal banc

S’impulsarà una campanya informativa dirigida als col·lectius més vulnerables sobre els seus drets davant les entitats financeres

El ple ha aprovat la moció en contra del tancament d'oficines bancàries / ACN

Les formacions polítiques de Sabadell s’han unit en el ple municipal de març per demanar a les entitats bancàries que operen a la ciutat que reforcin l’atenció al client, en especial les persones grans que pateixen l’exclusió de la tramitació digital. L’Ajuntament es compromet a estudiar amb les entitats del sector la instal·lació de caixers automàtics als barris on no hi ha sucursals bancàries, en cas que sigui necessari a instal·lacions municipals.

Proposada pel PSC i Ciutadans i presentada per la Federació d’Associacions de Veïns, la moció inclou la realització d’una campanya informativa dirigida als col·lectius més vulnerables sobre els seus drets davant les entitats financeres i les vies de reclamació a través dels serveis de consum municipals.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sabadell s’ha posicionat en contra del tancament de sucursals bancàries, ja que considera “que suposen un perjudici per a la ciutadania i l’ocupació”. Una altra de les accions aprovades serà el reforç dels cursos municipals dedicats a reduir l’escletxa digital, que inclogui formació relacionada amb els tràmits bancaris digitals.

Alhora, es demanarà a la Generalitat que convoqui les patronals bancàries perquè garanteixin l’atenció presencial, en especial a la gent gran.

Comentaris
To Top