Ciutat

La línia de TUS del Poblenou, la que més es recupera de l’impacte de la Covid

L’inici de la campanya de rebaixes deixa un bon regust entre els comerciants La TUS és l’element visible a la ciutat que millor simbolitza l’entrada dels nous ajuntaments democràtics
Transports Urbans de Sabadell / V.ROVIRA

Els autobusos agafen velocitat. Transports Urbans de Sabadell (TUS) ha tancat l’any 2021 amb 10,6 milions d’usuaris, un 26% per sobre dels viatges de l’any Covid. Les dades són més optimistes, tot i que continuen un 23% per sota de l’any 2019, quan es tancava l’any amb 13,8 milions de validacions. Durant el 2021, els vehicles van recórrer 3,1 milions quilòmetres (+2,79 %) i han estat en marxa 248.208 hores (+5,9%).

“Sabadell ha estat una de les primeres ciutats catalanes a recuperar el 80% dels viatges d’abans de la pandèmia”, ha expressat el tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez, durant el balanç anual de TUS. Durant els primers mesos del 2022 la recuperació continua i els autobusos ara transporten el 85% dels usuaris prepandèmia. “Preveiem superar els 12 milions d’usuaris aquest any”, ha apuntat el gerent de TUS, Xavier Cañadas. El que situaria la cooperativa als nivells del 2014, amb un 90% dels usuaris previs a l’esclat de la Covid.

Per línies: creix la L44

Totes les línies de TUS han crescut en nombre d’usuaris aquest any. Però la que s’ha refet més ràpidament de l’impacte de la Covid ha estat la L44 (Poblenou-Taulí), que han crescut en un any un 38,2%. En termes absoluts, ha estat la L15, que connecta amb la Bassa de Sabadell, la que ha triplicat els seus viatges respecte l’any anterior, però el creixement no és real. L’any 2020, l’autobús viatjava completament buit: sense extraescolars a la Bassa ni a la Pista d’Atletisme, la demanda es va desplomar. I amb la recuperació progressiva de l’activitat esportiva l’any passat i l’activació del centre de vacunació massiu, la demanda es va disparar.

Les línies més utilitzades, però, han estat les que recorren l’eix central –L1, L2 i L3–, que sumen el 35,7%  de tots els viatges en autobús i les línies de l’eix L5, L55 i L15, que acapara un 17,8% dels usuaris de totes les línies.

Els usuaris volen més freqüències

Els usuaris de TUS volen més freqüències de pas. Així es desprèn de l’enquesta de satisfacció que encarrega anualment la cooperativa d’autobusos, tot i que ho aprova amb un 7,4. Per contra, l’aspecte millor valorat és l’accessibilitat als autobusos, amb una puntuació de 8,4. En termes generals, 9 de cada 10 usuaris valoren positivament el servei que presta la cooperativa.

/ VICTÒRIA ROVIRA

Reptes futurs: electrificació de la flota

Una part dels fons Next Generation que rebrà Sabadell s’utilitzaran per digitalitzar el transport públic i per apostar per la transició energètica. Entre els reptes futurs, es contempla la renovació del sistema SAE d’informació a l’usuari en temps real, l’adquisició de 50 panells d’informació per a les parades i la renovació dels sistemes web i app. A banda, també s’està adaptant les cotxeres amb una infraestructura de recàrrega per a autobusos elèctrics. I és que Sabadell ja ha iniciat la licitació per a comprar els sis primers vehicles elèctrics per a la flota de TUS i set híbrids més.

Comentaris
To Top