Ciutat

Crítiques d’ecologistes i partits polítics al projecte de la piscina de surf de Sabadell

Des de l’Adenc qualifiquen el projecte com un “atemptat” contra el Ripoll

Partits polítics i grups ecologistes expressen el seu rebuig al projecte de SurfCity, la piscina d’onades artificials que s’instal·larà al costat de la Bassa de Sant Oleguer, a Sabadell. Els plans de l’Ajuntament passen per cedir un terreny de 30.000 metres quadrat perquè un operador privat pugui desenvolupar una nova iniciativa empresarial. A canvi, Sabadell rebria més de 40.000 euros a l’any de cànon i s’estalvia la inversió, que anirà a càrrec dels inversors.

Des de l’Adenc qualifiquen SurfCity com un “atemptat” contra el Ripoll i demanen accions “recuperar” el riu com a “espai natural”. El principal grup de l’oposició a l’Ajuntament, ERC, veu la iniciativa com un exemple més del model de ciutat del Govern municipal. “El PSC és el mateix de sempre: macroprojectes faraònics allunyats de les necessitats de la gent”, assegura el regidor republicà Santi Valls. Considera que SurfCity és un projecte “eminentment elitista”: “No en gaudirem tots, no es dirigeix a la població de Sabadell”, insisteix.

Els republicans posen en dubte la viabilitat econòmica de la iniciativa i “temen” que si no funciona, qui haurà de respondre econòmicament serà l’Ajuntament. Així mateix, creuen que no es pot posar una piscina a tocar del Ripoll “en un context d’emergència climàtica i de sequera”. “És clarament insostenible”, sentencien.

La Crida també ha criticat la proposta, amb duresa i fent comparacions amb el bustisme: “El Govern municipal vol convertir Sabadell en un aparador de projectes destinats al fracàs“, assegura la formació alternativa, que compara la piscina d’onada amb “el Zoo del Bustos”: “El PSC cedeix terrenys a privats per projectes poc sostenibles i amb un criteri privatiu absolut”, afirma la seva porteveu, Nani Valero.

“És una proposta incomprensible i serem actius perquè no esdevingui una realitat”, coincideix el diputat d’En Comú Podem, Joan Mena, que considera que es menysté la declaració d’emergència climàtica sobre el Ripoll. Els comuns adverteixen: “Serem actius perquè aquesta proposta no esdevingui una realitat”

‘SurfCity’: construiran una piscina d’onades artificials a Sabadell

Comentaris
To Top