Ciutat

L’Ajuntament destina 5.000 euros a ajudar Ucraïna

Concentració a Sabadell dels representants polítics contra la guerra d'Ucraïna / Lluís Clotet
Concentració a Sabadell dels representants polítics contra la guerra d'Ucraïna / Lluís Clotet

L’Ajuntament tramitarà una subvenció d’emergència de 5.000 euros destinada a l’ajuda a Ucraïna. Paral·lelament, davant l’ofensiva militar de Rússia, l’Ajuntament de Sabadell ha organitzat un circuit per centralitzar i organitzar l’ajuda humanitària a la població ucraïnesa, en la línia que estableixen la majoria d’organitzacions.

De fet, fonts municipals sostenen que la forma més efectiva de canalitzar l’ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny. Les sol·licituds d’informació, consultes o preguntes es poden enviar al correu electrònic [email protected].

Sabadell condemna els atacs

El dia 24 de febrer la Junta de Portaveus va aprovar per unanimitat una moció de condemna de l’atac de Rússia a Ucraïna. Text de la moció. També el passat dimarts 1 de març es va convocar una concentració de rebuig a l’atac de Rússia contra Ucraïna. L’Ajuntament es va adherir a la declaració institucional de la Federació de Municipis de Catalunya, de l’Associació de Municipis de Catalunya i el Fons Català de Cooperació.

De fet, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha condemnat els atacs i titlla de “dictador” al president rus Vladímir Putin. Per la seva banda, la tinenta d’alcaldessa Marta Morell, ha destacat que “Ucraïna necessita la nostra solidaritat” i ha afegit que és un orgull “veure com Sabadell hi està responent”. Durant la concentració institucional contra la guerra, el manifest conjunt exigia “retrobar el diàleg per a la construcció de la pau”. Sabadell també retreia que Rússia hagi vulnerat els acords de Minsk del 2014, el dret internacional i la Carta de les Nacions Unides.

A banda d’aquesta organització institucional, cada dijous al vespre, a la plaça del Doctor Robert, es reuneix la Roda de la pau, una iniciativa ciutadana que va néixer l’any 2003 i que setmanalment aplega desenes de persones que reivindiquen la pau i la fi de totes les guerres i els conflictes armats.  

VÍDEO: Sabadell, contra la guerra d’Ucraïna

Comentaris
To Top