Publicitat
Ciutat

Els sindicats de professors convoquen cinc dies de vaga a finals de març

Les associacions critiquen que l’avançament de l’inici de curs s’ha fet sense diàleg i que se suma a altres greuges als docents

Una classe tancada en una foto d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

La decisió d’avançar l’inici de curs ha estat “la gota que ha fet vessar el got”. Així és com descriuen el  seu malestar els sindicats de professors dels centres educatius públics, que han convocat una vaga per al 15, 16, 17, 29 i 30 de març. Les principals organitzacions sindicals d’escoles concertades han comunicat que se sumaran als dos primers dies de mobilització i tampoc no treballaran. Coincideixen a l’hora de retreure al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que ha pres la decisió sense dialogar amb la comunitat educativa.

A banda del canvi en el calendari, els sindicats de professors reclamen reformular el nou currículum que ha d’entrar en funcionament el curs vinent. A més, reprenen antigues reclamacions, com la reversió de les retallades o la supressió del decret de plantilles, que permet que les direccions dels centres públics escolleixin una part de l’equip docent. S’hi suma també el que consideren que és una “falta de responsabilització”del departament d’Educació sobre la sentència que obliga els centres educatius a impartir un 25% de les hores en castellà a les aules. La vaga està convocada per USTEC, CCOO, Aspepc-sps, la UGT, la CGT i la Federació d’Ensenyament de la USOC.

“Els professors estan indignats davant la falta de sensibilitat de la conselleria. Estan emprenyats per les formes i perquè s’acumulen moltes decisions preses sense cap mesa de negociació”, apunta el delegat al Vallès Occidental d’USTEC., Manuel Vázquez. “Pels que els professors ens han transmès, serà una vaga potent”.

Sobre l’avançament de l’inici de curs, Vázquez ressalta que Educació no confecciona les plantilles dels centres públics fins a mitjans de juliol. I ara dubta que estiguin enllestides el mes de juny, per poder preparar el començament de les classes, que a  Sabadell seran el 6 de setembre.

El conseller Gomzález-Cambray va respondre a les crítiques en un acte, divendres.  “En menys d’un any ja hem donat resposta a demandes històriques”. Sobre l’avançament del curs, va expressar:  “Encara som a temps de millorar la proposta. Ara hem de consensuar amb tothom com acabem aterrant aquesta decisió per al proper curs”.

Publicitat
Comentaris
To Top