Publicitat
Ciutat

Les morts per Covid cauen un 56% en un mes a Sabadell

Tercera dosi

Al gener es van comptabilitzar 62 morts, mentre que al febrer morien 27 persones

Vacunació a la Pista Coberta d’Atletisme el juliol passat / VICTÒRIA ROVIRA

Els contagis de Covid a Sabadell han caigut en picat, un 66% menys respecte al pic de la sisena onada. També les morts a causa del virus. En només un mes, les defuncions s’han desplomat un 56,4%: al gener es van comptabilitzar 62 morts, mentre que al febrer morien 27 persones. Per contextualitzar, durant l’últim mes han mort les mateixes persones que al juliol o a l’agost del 2021, quan es registraven menys de la meitat de contagis. Durant tota la pandèmia, s’acumulen 715 defuncions a causa del virus.

El descens de la sisena onada als carrers també es deixa veure a l’hospital. Hi ha 73 pacients ingressats a l’Hospital Taulí –65 a hospitalització i 8 a l’UCI o semicrítics– i s’han registrat 621 infeccions la darrera setmana. Durant el punt més alt de la sisena onada, l’hospital tenia 215 pacients, 188 a planta i 27 a l’UCI. Per ser exactes, els pacients Covid al Taulí cauen un 66% respecte al pic de gener. I és la millor dada a l’hospital del 2022, amb xifres que no es veien des de mitjans de desembre.

Cauen els casos un 92%

L’última setmana s’han detectat 616 positius a la nostra ciutat. Durant el pic més alt, els contagis superaven els 8.100 casos. L’evolució, doncs, és positiva: ara hi ha un 92,4% casos Covid menys que a mitjans de gener. “El virus està trobant pocs pretendents”, assenyala el cap de Malalties Infeccioses del Taulí, Manel Cervantes.

Si bé la sisena onada ha estat la més casos ha acumulat –va acumular el 55% dels contagis– , també ha estat la menys greu. Durant aquesta última onada, van contagiar-se 33.380 persones i en van morir 51. Una mort cada mil casos.

Publicitat
Comentaris
To Top