Ciutat

Un local ocupat manté en alerta els veïns del carrer de Garcilaso

El local ocupat al carrer de Garcilaso, 5 (Centre) / LLUÍS FRANCO

Hi malviuen entre una i dues persones, sovint s’hi senten crits i han intentat punxar la llum. L’Ajuntament i la Creu Roja coneixen el cas i hi han estat en contacte

El local ocupat al carrer de Garcilaso, 5 (Centre) / LLUÍS FRANCO

Des de ja fa dos anys, un local ocupat al carrer de Garcilaso, 5, al Centre, preocupa els veïns, que reclamen viure tranquils. El problema no el situen tant que l’espai estigui ocupat sinó en “l’incivisme” de l’home que hi viu, que a vegades està acompanyat d’una dona i diverses persones asseguren que són conflictius. L’Ajuntament de Sabadell té constància d’aquesta situació i fonts municipals apunten que la Policia Municipal atén les trucades per queixes i molèsties dels veïns i que “s’hi està treballant”. La Creu Roja també coneix aquest cas. Fonts de l’entitat expliquen que “les unitats d’emergència han atès l’home en algunes ocasions”, portant-li menjar o roba d’abrigar, especialment durant els períodes de més fred.

Preocupa el comportament

Una de les persones que viu molt a prop d’aquest local, J.R., explica que “molts veïns són gent gran que està espantada” pel comportament dels ocupants. Els crits són habituals, “hem trobat gent sortint d’una baralla per un vidre”; fa unes setmanes el fred era intens, tenien un foc a l’interior i se’ls va cremar un matalàs –que van treure al carrer–, i els veïns s’han trobat l’home intentant punxar la llum de la comunitat de veïns del bloc on s’ubica el local.

Al davant del local hi ha el restaurant Kin Thai, on també han patit aquesta situació. El seu propietari, Jakapan, contrasta aquest cas amb el dels veïns ocupes que hi ha a la cantonada de Garcilaso amb Capmany, que “mai causen problemes, com a molt algun cop posen la música alta”.  En canvi, el local de Garcilaso, 5, el té més preocupat per la situació en què viuen aquestes persones i la “mala imatge” que generen amb les seves actituds. Una de les preocupacions dels veïns és que el local es converteixi en un punt de venda de droga, perquè ja hi han vist entrar sovint diferents persones.

J.R. assegura que els ocupes no tenen ni aigua ni llum, la qual cosa li fa qüestionar-se la salubritat de l’espai, i apunta que “tot el dia van beguts i demanant diners”. Per tot això, el veí adverteix de la situació i reclama solucions per a aquesta persona, amb la qual ha intentat parlar, “però no vol atendre”. El problema, lamenta J.R., és que “fins que no passi alguna cosa grossa, ningú no fa res”.

Comentaris
To Top