Ciutat

El torrent de Colobrers torna a ser transitable, a falta d’algunes millores

Un dels passos del torrent de Colobrers / LLUÍS FRANCO

El torrent de Colobrers ja torna a ser transitable un cop pràcticament han acabat les obres que l’han tingut tancat durant cinc mesos. A finals de setembre es va haver de clausurar perquè les fortes pluges el van destrossar, només mig any després de reobrir un cop arreglats els desperfectes d’anteriors precipitacions.

Les pluges del passat mes de setembre es van endur i malmetre les passeres del torrent, així com els marges d’aquest espai fluvial pròxim al riu Ripoll. L’Ajuntament de Sabadell va avaluar els danys i l’Agència Catalana de l’Aigua ha invertit 20.000 euros per arranjar-lo de nou i reconstruir les passeres. Així i tot, a hores d’ara n’hi ha una en concret en què falta un material de fusta i no s’ha pogut acabar, sense que això representi un perill, apunta el consistori. Des de l’Ajuntament expliquen que es preveu que aquest mes pugui quedar resolta. Es tracta de passeres formades per dues bigues i quatre mòduls de fusta que tenen un sistema de manteniment més senzill del que hi havia fins ara: “La feina més important ha estat muntar unes palanques que siguin fàcilment reposables en cas d’aiguats. És un prototip nou que s’ha dissenyat especialment per Colobrers, detalla Albert Sorolla, director tècnic de Naturalea, empresa encarregada dels treballs.

Per la seva part, els marges s’han consolidat amb una formació de pedra i morter per assentar les bigues que han de suportar la palanca de les passeres, que ha comptat amb la col·laboració de l’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes, de Castellar del Vallès. Així mateix, durant el mes de març s’aprofitarà per estabilitzar un tram del camí a través de les feines que faran els estudiants d’un màster d’ecologia de la Universitat de Barcelona.

Comentaris
To Top