ZÀPING

Jordi Cubino: “Cal molta personalitat per ser cantant d’èxit”

D’aquí a uns dies, la música aterra a TV3 en un nou format. Eufòria és el concurs musical de la cadena catalana en què quinze concursants lluitaran per convertir-se en la veu de Catalunya. I el talent d’arrel sabadellenca torna a deixar-se veure per televisió: el director musical Jordi Cubino serà un dels quatre coaches que seleccionaran els concursants i alimentaran el seu talent fins a convertir-los en estrelles musicals.

El sabadellenc, productor musical i compositor amb més de 22 milions de discos venuts a escala internacional, té un currículum suculent: ha treballat en cinema, televisió i discogràfiques. I és productor del Disc de La Marató de TV3.

Què ens pot avançar d’‘Eufòria’, sense fer-nos ‘spoiler’? Serà una sorpresa majúscula, a TV3 veurem el que no s’espera ningú. És una superproducció, no som conscients de la magnitud i de la quantitat de mitjans invertits en Eufòria. És un programa dels grossos, i el plató és molt més espectacular que el d’OT. Serà un programa de talent, però amb algunes novetats i s’aposta per cançons en idiomes molt diferents: és un concurs molt obert i un format molt innovador. 

A banda d’incorporar altres idiomes, creu que és un encert apostar pel talent en català? És una molt bona notícia. A Catalunya hi ha un talent impressionant i tenim una pedrera nacional i internacional molt bona i molt preparada. A la primera gala, el 61% de les cançons són en altres idiomes.

Quan parla de format innovador, a què es refereix? Veurem el bar musical, en què analitzarem errades de cada gala i es decidirà si l’artista està nominat o no. El públic també hi podrà dir la seva, amb una aplicació gratuïta. A més, també es valorarà molt el treball en equip: els competidors no només seran solistes, també participaran en les actuacions dels seus contrincants. 

Abans que arribi la primera gala, heu fet un triatge entre més de 1.500 participants. N’arriben 90 a la primera selecció. Hi ha un talent que em deixa bocabadat. Tenim perfils de talent de carrer i d’altres més acadèmics, tot i que es fa una clara aposta pel talent jove. Així i tot, no es deixa cap estil musical fora: hi ha perfils de balada, pop, dance, més tradicionals, més moderns…

Jordi Cubino és el director musical d’‘Eufòria’, el nou programa de TV3

Jordi Cubino és el director musical d’‘Eufòria’ / CEDIDA

La seva feina és, en part, treure el màxim partit a cada veu i a cada estil. Cal adaptar i buscar la cançó idònia per a cada estil. Serà tot un repte, cal treballar amb veus molt diferents dins d’una mateixa peça musical.

Cap on està evolucionant el panorama musical? És eclèctic. Hi ha més música que mai i hi ha molt d’accés. Eufòria és un aparador de la realitat musical d’avui dia, amb molts estils diferents. 

Es podria quedar amb un sol estil? La música ben tractada és molt vàlida independentment de l’estil. M’agraden tots, no puc escollir-ne un. Al programa es treballa amb total respecte a cançons d’avui i d’ahir, però s’oferirà un regust molt actual. 

Davant el seu extens currículum i haver produït més de 200 artistes, quin creu que és el secret per triomfar com a cantant? És necessari tenir talent, saber concursar i cantar. Però és imprescindible tenir molta personalitat davant del micròfon, ser diferent. No busquem cantants de karaoke, busquem identitat.

Comentaris
To Top