ESPORTS

L’OAR Gràcia remunta per mantenir vives les seves opcions (30-27)

OAR Gràcia supera La Salle

Supera a la Salle Montcada en un duel trepidant i amb la graderia del pavelló gracienc totalment entregada

Els jugadors graciencs celebren la victòria sobre la pista al final del partit / Lluís Franco

El pavelló del carrer Boccaccio va viure una tarda màgica amb les victòries dels dos equips nacionals enmig d’un ambient espectacular a la graderia. A la 1a Nacional masculina, en un dels partits més destacats de la jornada, el conjunt gracienc va poder superar la Salle Montcada (30-27) i així manté intactes les opcions a una de les places de promoció, aquesta temporada amb força pretendents.

Queden 7 jornades i poden passar moltes coses encara, però el partit contra la Salle, un dels rivals directes, era de vital importància perquè la derrota hauria obert un marge de 4 a 6 punts en funció del resultat del Bordils-Sant Cugat, complicats de recuperar tot i que el Gràcia té pendent el partit contra el Bordils.

A gol per minut en l’inici, els verd-i-blancs van establir el 4-0 i van obligar el tècnic visitant a sol·licitar ben aviat el primer temps mort. La Salle despertà i deixà constància de la qualitat del producte per començar a plantar cara (no oblidem que ambdós equips ostentaven els millors coeficients golejadors de la categoria). Tanmateix, el conjunt de Cesc Borrell hauria pogut, com va fer en els últims partits, obrir una diferència considerable d’acord amb les clares ocasions que generà. No ho va aconseguir perquè el porter montcadenc Guillem Herms va iniciar el recital d’espectaculars aturades que el convertí en un dels destacats protagonistes de l’enfrontament. Al minut 21 es tornà a l’equilibri (10-10) i el parcial 3-3 el mantingué (13-13 al descans).

A la represa els encerts van ser visitants per capgirar el marcador (13-16). En l’intent d’anul·lar el desavantatge, el Gràcia va passar per moments de desesperació perquè Herms continuava desprenent eficàcia en accions de cara a cara amb els atacants. Quan faltaven 8 minuts es mantenia la diferència que començava a ser preocupant (21-24). La intensitat defensiva aleshores va ser decisiva per sortir-se’n. Recuperació de pilotes i ràpides transicions van provocar el tomb definitiu en el marcador arran el parcial 7-2 en poc més de 5 minuts (28-26). Feta la feina principal i obert el sac, el Gràcia el lligà poc després amb els 2 punts dins (30-27).

Per la seva banda, el Creu Alta Sabadell Handbol va fregar la sorpresa en el derbi a la pista de l’Handbol Terrassa. Com ja va passar a la primera volta, els de Ramon Salmurri han complicat molt les coses a l’equip egarenc i han arribat a igualar el marcador a la segona part (16-16), però en el tram final els locals han aconseguit imposar el seu ritme (30-26) deixant en res l’esforç arlequinat.

Trenca la mala ratxa

L’OAR Gràcia femení ha completat la gran tarda guanyant el quart classificat, un Sant Vicenç (25-23) que queda gairebé sense opcions d’aconseguir plaça en la Divisió d’Honor Or Femenina de nova creació la temporada propera. En un enfrontament igualat, les gracienques de Carol Carmona tornen al camí de la victòria per trencar la ratxa negativa de 4 jornades sense puntuar.

No va ser un partit especialment brillant però sí força competit, amb alternatives, que va anar guanyant en interès per la incertesa en el marcador. El Gràcia va iniciar camí amb més empenta (5-2), però va ser atrapat de seguida (5-5). Segon intent de fuga (8-6) també sense èxit (8-8) abans d’un final de la primera part en què el Sant Vicenç no desaprofità la superioritat numèrica per avançar-se (9-10 al descans).

El Gràcia també va començar bé la segona part (12-10), però s’estancà per un 7 metres no transformat i per no obtenir res de l’exclusió d’Aida Fernàndez. El Sant Vicenç va replicar en una fase de superior desimboltura ofensiva que li atorgà la màxima diferència (18-21). Les verd-i-blanques van poder refer-se i evitar mals majors, però no va ser fins al darrer minut que van tornar a posar-se per davant amb el gol d’Irene Garcia. En la darrera possessió del Sant Vicenç a la recerca de l’empat, Andrea Jara, múrria, va interceptar una passada i a porteria buida va establir el definitiu 25-23.

Comentaris
To Top