Oci i cultura

El sabadellenc Joan Solé s’emporta un premi de la Crítica al millor Espai Sonor

La monologuista i conductora de la gala, al Teatre Romea / ACN

El tècnic de so sabadellenc Joan Solé es va endur ahir el premi al millor Espai Sonor, per la seva tasca a Las canciones, estrenada al Teatre Lliure.

Ho va fer en un la gala d’entrega dels XXIV Premis de la Crítica d’Arts Escèniques al Teatre Romea, al Raval barceloní, que va aplegar la plana majof de l’escena teatral catalana. Els premis els concedeix la plataforma virtual de crítics Recomana.

En canvi, l’actriu Mercè Martínez (que hem vist recentment al musical ‘T’estimo si he begut’) i l’actor Marc Rius (que està tot el mes de març de gira a Madrid amb ‘Las aves’) van sortir de la gala sense el seu respectiu guardó, si bé la nominació hi serà. Martínez participava a la categoria de Millor Actriu de Musical, mentre que Rius ho feia a Millor Actor de Repartiment, pel seu paper a De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda. En el cas de Rius, ha estat el seu company Nao Albet (‘Billy’s violence’) qui es va endur el premi.

La Cia La Veronal va ser la triomfadora, tot enduent-se cinc dels set guardons als quals optava: millor espectacle nacional de teatre per ‘Opening Night’, millor director (Morau), espai escènic (Max Glaenzel), millor vestuari (Sílvia Delagneau) i millor il·luminació (Bernat Jansà).

Els guardons també van coronar amb tres premis respectivament ‘La filla del mar’ (millor musical, entre ells) i ‘M’hauríeu de pagar’, d’Atrium Produccions, que s’ha emportat els premis al millor espectacle de petit format, actriu protagonista (Àurea Márquez) i text (Jordi Prat i Coll).

La gala va estar conduïda pel periodista Jofre Font i l’actriu còmica Judit Martín, en format 100% presencial després de dos anys. Durant l’acte es van repetir els recordatoris pels programes culturals de Betevé suprimits de la graella encara no fa dos mesos per decisió de la direcció de la cadena pública.

Triplet sabadellenc de teatre entre els nominats als premis de la Crítica

Comentaris
To Top