Oci i cultura

El videoclip pirenaic i LGTBIQ+ que conquereix els festivals

Un instant del suggeridor i tendre videoclip ‘Dones d’aigua’, d’Hèctor Romance i Juli Barrero / DS

Des de la seva base pirenaica d’Andorra, el sabadellenc Hèctor Romance està de ratxa. Els videoclips que ha dirigit i que acaba d’estrenar (Dones d’Aigua i Plou a la Massana) ja acumulen vuit guardons i diverses nominacions en festivals internacionals. 

Són cançons que apareixen al disc Líquid, del manresà Juli Barrero, també residents a Andorra.

Ara per ara, és Dones d’aigua el que està obtenint els millors resultats amb una triple victòria a l’International Music Winter Awards de Budapest, i ara amb el guardó com a Best Music Video a l’Indian World Film Fest.

Aquest videoclip pren tota la força del Pirineu a través de la llegenda preromànica de les dones d’aigua. Són éssers de la mitologia catalana, figures femenines que habiten en indrets com estanys, torrents, gorgs, grutes…

Un instant de ‘Dones d’aigua’, d’Hèctor Romance i Juli Barrero / DS

En aquest cas, se’ns presenta la història d’amor entre una dona de la muntanya i una dona d’aigua; la qual, en la seva immortalitat, anirà coneixent totes les edats de l’amant mortal mentre ella resta exactament igual. “Al ser un videoclip narratiu, també estem assolint seleccions en festivals com a curtmetratge fantàstic i no com a videoclip”, detalla Romance. 

Un amor tendre i viscut, en mig d’uns impressionats paratges naturals. Una visita al mite en clau no hegemònica, amb una parella LGTBIQ+. “Les activitats creatives serveixen per a molt més que l’entreteniment i poden ser una de les peces de l’engranatge que ens porti a una societat més justa, lliure i igualitària”, explica Romance. De fet, ha rebut el Best LGBT Music Video al festival de Roma. 

Comentaris
To Top