Ciutat

La comunitat educativa surt al carrer en contra el 25%

Manifestants a la plaça de Sant Roc / LL. FRANCO

Sabadell ha viscut una doble jornada reivindicativa en defensa del català i contra la sentència del 25% de castellà a les aules. Al matí, més d’un centenar de persones s’han concentrat a l’Ajuntament per iniciar una marxa fins als Serveis Territorials per denunciar una sentència que “no només atempta contra la immersió lingüística, sinó contra el model d’escola catalana que és un pilar bàsic per a un sistema de cohesió social al nostre país”, asseguren fonts de la sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical.

A la tarda, la manifestació  a la plaça Sant Roc ha reunit diversos centenars de docents, estudiants i pares. Durant la concentració s’ha llegit un manifest que exigia la defensa de l’escola pública i en català i es denunciava una decisió  del tribunal que “no està basada en cap criteri pedagògic. Ens estan intentant imposar un avançament de la construcció nacional espanyola, en criteris polítics, per sobre dels pedagògics”.

A Barcelona per  “tenir més força”

Al Vallès Occidental, segons dades d’Educació, el seguiment de la vaga  dels professionals ha estat inferior al 5% (4,74%) als centres públics, mentre que a les escoles concertades  ha fregat el 10% de docents (9,94%): “Venim de diverses jornades de lluita i aquesta ha quedat aquí al mig, entre les que ja hem celebrat i les pròximes que vindran a final de mes. Altres han tingut el suport unitari de tots els sindicats, però en aquesta no hi havia totes les organitzacions”, analitza Manuel Vázquez, un dels delegats al Vallès Occidental del sindicat USTEC.

Tot i el poc seguiment, sempre segons les dades d’Educació, i a les que el sindicat USTEC asseguren que ha estat “al voltant del 30% entre els docents”, en fan una valoració “positiva” tenint present que “adherir-se a la vaga repercuteix a la butxaca del docent i molts han donat suport, però no han assistit a les aules”, detalla, mentre afegeix que tot i els centenars de persones a la plaça de l’Ajuntament “l’acte central l’hem celebrat a Barcelona per tenir més força”, afirma Vázquez.

Comentaris
To Top