Ciutat

Sabadell encadena 20 dies rúfols sense veure (gaire) el sol

Sortir de casa sense paraigua ha estat un joc de risc les darreres tres setmanes / ll. franco

Ja es va començar a intuir el 3 de març, quan començava aquest plugim que sembla que no marxa. I fins avui. Dies rúfols, propis de borrasques que hem encadenat fins avui. Amb cels tapats pels núvols i escassa radiació solar, encomanant a la ciutat un cert aire de tristor. 

També és cert que els forts vents d’aquesta setmana mouen ràpidament la massa de núvols, un estira-i-arronsa en el qual el sol ha sortit intermitentment. O sigui, com a Londres: cal sortir de casa amb paraigua, però el cel canvia cada hora. Per això, cal estar preparat per córrer a una terrassa a prendre cafè, quan s’entreveu un raig de sol pel mar de núvols. 

A més a més, la depressió associada a l’adversa climatologia de les darreres setmanes s’ha aguditzat en contraposició al llarg anticicló que hem viscut des de mitjans de desembre fins a finals de febrer. Tot un estiuet d’hivern. 

Però les temperatures es van desplomar a partir del 6 de març, dia en què es marquen les temperatures més fredes. La màxima al migdia amb prou feines va arribar als 10 graus. La nit més freda, però, va ser la del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. Els dies rúfols també han estat sinònim dels dies més ventosos des de l’inici d’any. Però no pas de grans pluges. El dia en què sí que va caure aigua de forma considerable va ser el dissabte 12 de març, obligant a suspendre activitats com l’espectacle de les Bruixes del Nord a plaça de Sant Roc. 

I a partir d’ara?

Aquest dijous s’espera que la màxima no superi els 12 graus al migdia i l’amenaça de pluja serà una constant durant tot el dia.

Divendres el termòmetre puja als 16 graus al migdia i podria aparèixer el sol en algun moment. La previsió és que plogui amb tota probabilitat dissabte. Hi haurà una treva, que es trencarà a partir de dimarts. Més temps londinenc per a la setmana en la qual entrarem ja a l’abril. 

* La matinada de dissabte a diumenge (27 de març) es canvia l’hora. A les 2 h de la matinada seran les 3 h. El sol es pondrà una hora més tard

Comentaris
To Top