Ciutat

Castellarnau també reclama càmeres de videovigilància

El barri de Castellarnau / VICTOR CASTILLO

Demanen més vigilància frenar l’incivisme, robatoris i els episodis de ‘cruising’ al carrer

El barri de Castellarnau / VICTOR CASTILLO

Veïns del barri de Castellarnau demanen la instal·lació de càmeres de videovigilància al barri per reduïr l’incivisme a la zona i reclamen un increment de la vigilància policial durant la nit. Diversos residents del barri sostenen que s’han produït recentment algun robatori a les cases i a un pàrquing comunitari i destaquen que hi ha dos abocadors il·legals on la gent llença runa i escombraries. I lamenten que hi ha persones que fan malbé la zona de pícnic, a l’avinguda de la Pau. D’altra banda, assenyalen que la pràctica habitual de cruising –relacions sexuals entre desconeguts a la via pública–, no ha desaparegut. “Creiem que aquestes pràctiques es reduirïen amb la instal·lació de videovigilància”, destaca en Daniel S., veí del barri. 

L’Ajuntament no ha previst encara la instal·lació de càmeres a aquest barri, però no tanquen la porta al veïnat: “Estem en contacte directe amb els veïns, tot es pot parlar”. Ja l’any 2020, quan sí s’havien detectat un increment de robatoris al barri, un centenar de residents van reclamar la instal·lació de càmeres i proposaven barrar el pas als vehicles aliens al barri.

Tres robatoris al 2021

És el segon cop que el veïnat reclama un reforç de la vigilància a Castellarnau. Si bé l’any 2020 s’havien comptabilitzat desenes de robatoris a la zona, amb una especial incidència als carrers Jules Verne i John Lennon, en el que va d’any s’han notificat tres robatoris i un intent. “Es tracta d’un cas puntual on la policia hi actua de forma reactiva i preventiva”,  apunten fonts municipals.

Pel que fa a les denúncies per cruising, enguany la policia no ha rebut cap denúncia per aquestes pràctiques  al 2022. “Quan rebem una trucada, la policia actua immediatament. Però, en arribar els agents, no sempre s’enxampa a aquestes persones”, sostenen fonts muncipals. Ja l’any 2020, quan sí s’havia detectat un increment de robatoris al barri, un centenar de residents van reclamar la instal·lació de càmeres i proposaven barrar el pas als vehicles aliens al barri.

Altres demandes

El veïnat ha aprofitat per reclamar una millora de l’enllumenat públic i destaca que el paviment de les voreres està en mal estat, també el carrer bici de l’avinguda de la Pau. En aquest sentit, també assenyalen alguns actes incívics: “Hi ha qui deixa la seva brossa a les zones boscoses”, lamenten els veïns.

Castellarnau denuncia episodis de sexe al carrer

Comentaris
To Top