Publicitat
Ciutat

Renovaran 2,5 km de canonades amb amiant en diferents punts de Sabadell

A part, també s’instal·larà un nou dipòsit d’aigua no potable a la zona de Sant Oleguer

Instal·lacions de la xarxa de subministrament d'Aigües Sabadell / O.E.

L’Ajuntament de Sabadell invertirà 3 milions d’euros en diferents accions per millorar la xarxa d’abastament d’aigua durant el 2022. L’acció més destacada serà la substitució de 2,5 km (2.540 metres) lineals de canonades de fibrociment. Segons Aigües Sabadell, prop del 60% dels 590 km de xarxa de canonades és d’aquest material, que “té un bon comportament, però amb els anys tendeix a reduir l’eficàcia i és on més avaries es concentren”.

Les canonades que se substituiran es troben a diferents zones de la Serra Galliners-Merinals, Covadonga-Sentmenat i Vallcorba-Covadonga. Amb aquesta inversió, de 3.019.054,16 euros en total, també s’instal·larà un dipòsit d’aigua no potable a les pistes de Sant Oleguer per tal de garantir la pressió necessària per al reg de les zones verdes i la renovació del parc dels comptadors, entre altres.

En el marc de la gestió integral de l’aigua, l’Ajuntament de Sabadell presta els serveis d’abastament i també s’encarrega de la recollida, el tractament i el sanejament o depuració d’aigües residuals, que es duu a terme a través de la Companyia d’Aigües de Sabadell SA.

Totes les actuacions que es faran durant l’any formen part del Pla director de millora de la xarxa (2017-2031) que es va aprovar el 2017 al ple municipal. Aquest document recull totes les actuacions necessàries per millorar aspectes sanitaris, l’eficiència de la xarxa, la renovació de la xarxa, entre altres.

Publicitat
Comentaris
To Top