Ciutat

Recullen 3.400 signatures a favor del museu tèxtil a Sabadell

El Vapor Pissit / LLUÍS FRANCO

El manifest ha estat actiu durant un any. Els seus impulsors denuncien la “manca d’interès” de l’Ajuntament en el projecte tot i la reforma del Pissit

El Vapor Pissit / LLUÍS FRANCO

La recollida de signatures a favor d’un museu tèxtil a Sabadell ja ha finalitzat. L’Associació de Professionals i Amics del Tèxtil (Tèxtil’s) ha donat per tancades les adhesions, que en total han sigut  3.392, entre les 3.312 de particulars i 80 d’entitats. Ara falta, però, filtrar les dades i descartar les adhesions que puguin ser duplicades o errònies. El president de Tèxtil’s, Manel Borrell, assegura que la rebuda que ha tingut el manifest, sobretot quan es va publicar el març del 2021, “ens va il·lusionar molt perquè al principi vèiem que teníem suport, ens va donar molts ànims i vèiem que la gent té ganes de tenir un museu tèxtil a Sabadell”.

Des de l’Associació directament i a través del manifest reclamen que Sabadell tingui un museu de la indústria tèxtil llanera, i els professionals i amics del tèxtil veuen el Vapor Pissit com a emplaçament ideal. Però al consistori s’està treballant des de fa anys per redefinir els usos de les dependències municipals i no es tanca la porta  aquè l’antic vapor sigui un espai museístic o que es pugui convertir en oficines de l’Ajuntament. Tot i que el consistori està duent a terme la rehabilitació del Pissit, fonts municipals confirmen que no hi ha cap avenç sobre els usos que podria tenir, mantenint així la incògnita pel futur d’aquest equipament. Borrell critica que aquest procés “va molt lent i fa la impressió que no hi ha gaire interès des de l’Ajuntament”.

Adhesions conservades

Tanmateix, Manel Borrell apunta que passat un any de la publicació del manifest, ara ja no hi havia noves adhesions i, sumat a què s’havia de pagar de nou per mantenir la pàgina web, l’associació ha decidit posar-hi fi. El document amb les signatures el conserva l’associació, amb despatx a l’ESDi. “Ho conservarem, són adhesions per tenir disponibles sempre que vulguem”, valora l’impulsor de la inicitativa. Les pràcticament 3.400 signatures permeten ara quantificar el suport que té aquesta iniciativa, després que ja es va impulsar el manifest anys enrere però es van perdre un nombre important d’adhesions. Aquests suports també es volen posar en valor des de l’associació de cara al 2024, amb la capitalitat de la cultura catalana.

La rehabilitació del Vapor Pissit ja està en marxa

Comentaris
To Top