Ciutat

Sis de cada deu accidents de trànsit a Sabadell passen a la tarda

Trànsit a la Gran Via de Sabadell / V.ROVIRA

Sabadell va tancar l’any 2021 amb 1.230 accidents de trànsit, un 10% menys que abans de la pandèmia (2019)

Trànsit a la Gran Via de Sabadell / V.ROVIRA

Les hores de la tarda, els moments de major sinistralitat a les carreteres de Sabadell el 2021. La franja horària de les 14h a les 22h del vespre concentra sis de cada deu accidents lleus que van tenir lloc a Sabadell l’any passat. El moment més crític és la primera hora de la tarda [vegeu gràfic], que concentra un 17% dels sinistres, segons dades facilitades per la Policia Municipal de Sabadell.  Les matinades concentren el 6% del total.

També els accidents més greus coincideixen en tram horari. A hora punta del matí, malgrat l’increment de trànsit, els accidents són pràcticament residuals, amb valors aproximats al 5% dels sinistres totals.  Aquesta realitat contrasta amb la del 2020, quan els accidents lleus es van concentrar especialment al vespre –de 21h a 22h –. I, els greus,  al migdia. Les primeres hores del matí tampoc van ser especialment accidentals. Es van produir aleshores un de cada deu sinistres.

Zero víctimes mortals

El 2021 no va deixar cap víctima mortal a les carreteres de Sabadell. També va reduir l’accidentalitat: es va haver de lamentar un 10% menys d’accidents respecte a l’any 2019, tot i que un 16% més que el 2020, quan la mobilitat va quedar restringida per l’estat d’alarma. En xifres absolutes, van comptabilitzar-se 1.230 sinistres a la ciutat i quatre de cada deu van deixar un ferit a la carretera:  456 lleus i 25 greus.

Evolució del total d’accidents segons l’hora del dia a Sabadell el 2021

Més de la meitat dels accidents només van provocar danys materials. L’evolució és positiva, si ho comparem amb els registres previs. El 2019, per exemple, sis persones van perdre la vida al volant, 36 van resultar ferides greus i, 571, lleus. A l’any post-pandèmia, no ha mort cap persona al volant. 

Durant el 2020 es van produir pràcticament un miler d’accidents (981), un 30% menys que l’any anterior. La davallada en la sinistralitat es pot explicar per les restriccions en la mobilitat de l’estat d’alarma.

Comentaris
To Top