OBITUARI

Mor José Luis Gil Siles, fundador de la Hermandad Virgen de Gracia de Sabadell

Foto d'arxiu de la celebració anual de romeria de la Verge de Gràcia.

Aquest matí ha mort José Luis Gil Siles, fundador de la Hermandad de la Virgen de Gracia de Sabadell.

Des de l’associació han volgut comunicar que la vetlla resta obert des de les 14 h d’aquest dissabte al Tanatori de Sabadell (ronda d’Orient, 71). La missa i l’enterrament es celebrarà demà dia 3 d’abril a l’església de Sant Roc de Sabadell des de les 12 h del migdia.

José Luis Gil Siles en una foto de arxiu.

Els seus familiars i amics han volgut recordar la figura d’en José Luis amb aquestes paraules:

En José Luis, al començament dels anys seixanta, va haver d’anar-se’n a Catalunya a treballar, concretament a Sabadell. Així i tot, era tal el seu amor a Archidona (Màlaga) i a la Verge de Gràcia que la idea de tenir-les a prop no se li llevava del cap. No va ser fins a 1981 quan, per fi, el seu somni es va complir i des de llavors la Verge de Gràcia es troba en la Parròquia de Sant Roc en el barri sabadellenc de Can Puiggener. Així, en José Luis fundava la Cofradía de la Virgen de Gracia en Sabadell/ Centro Cultural Hermandad Romera Virgen de Gracia.

Avui, en José Luis ens ha deixat amb vuitanta anys acabats de complir i un llegat carregat de bones accions: compromès, solidari,..el qual ha vetllat per mantenir un llaç d’unió entre Archidona – el seu poble natal – i Sabadell – el seu poble d’adopció – a través de la Verge de Gràcia.

He tingut la immensa sort d’acompanyar diversos anys a la gran família archidonesa a Sabadell, al juny en la romeria que se celebra en honor a la Verge de Gràcia i a l’octubre quan se celebra el Dia d’Archidona. Quina qualitat humana la de tots ells! De quina manera enyoren Archidona i els alegra que els archidoneses els visitem! José Luis, sempre afectuós i amable i sempre rialler. Sento profundament la seva pèrdua i no poder estar en aquests moments acompanyant a la seva família i amistats.
El meu més sentit condol a tota la família i, especialment, a la seva esposa Lola, i a les seves filles Auxi i Loli.
Archidona està amb vosaltres. a. c. s.

La romeria de la Verge de Gràcia desperta la devoció dels seus feligresos

Comentaris
To Top