Ciutat

Sabadell es posiciona a favor de l’autodeterminació del Sàhara Occidental

ple municipal sabadell

El ple municipal demana a Pedro Sánchez que rectifiqui “de forma immediata el suport a un pla d’autonomia”

El ple municipal en una foto d'arxiu / LLUÍS FRANCO

El ple municipal d’abril de Sabadell va aprovar dimecres demanar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que rectifiqui “de forma immediata el seu posicionament favorable a un pla d’autonomia del Sàhara Occidental i retiri el suport còmplice al Marroc en l’ocupació del territori”. La moció va ser presentada de forma conjunta per ERC, Crida i la regidora no adscrita Marta Morell. Va rebre els vots a favor de Junts per Sabadell i l’abstenció del PSC, que va defensar que la posició PSOE és en sintonia amb l’ONU.

Els grups proposants de la moció consideren que el Regne del Marroc no compleix els acords internacionals que reclamen la resolució pacífica del conflicte mitjançant el Dret d’Autodeterminació perquè el poble sahrauí pugui decidir lliurement si vol ser independent o no.

També van demanar que l’Ajuntament doni suport “al poble sahrauí tot participant en els diversos espais i col·laborant amb les entitats locals de solidaritat amb el poble sahrauí a través dels projectes de cooperació i d’ajuda humanitària”.

En el ple de Sabadell també es va tornar a aprovar per unanimitat atorgar la subvenció a l’ONG Tallar Art i Creació, que gestiona  el projecte de l’Agermanament de Sabadell amb el poble sahrauí d’Argub.

Sabadell és ciutat agermanada amb l’Argub des de l’any 1989, quan el llavors alcalde Antoni Farrés va signar l’acord d’agermanament entre ambdues ciutats. La finalitat d’aquest acord era la de “treballar conjuntament en l’avenç en el camí de la pau, la llibertat i el progrés” en un conflicte que s’allarga des de fa 46 anys.

Comentaris
To Top