Oci i cultura

El Teatre Sant Vicenç adapta ‘El Crèdit’, de Jordi Galceran

Escena d'una versió prèvia d''El Crèdit' / DS

El Teatre Sant Vicenç representarà aquest dissabte (22 h) i diumenge (18 h) la seva adaptació d’El crèdit.

L’obra mostra el límit humà davant la desesperació econòmica i ho fa, a més, en clau de comèdia. De fet, la dramatúrgia de Jordi Galceran és un text que ha estat molt representada tant arreu de Catalunya com en més de vint països.

En aquest cas,  la directora de l’espectacle és l’Alba López, qui destaca el respecte, la confiança i el feeling entre els dos actors com l’element clau per experimentar durant mesos i retroalimentar-se entre ells fent créixer el muntatge assaig rere assaig. “La predisposició i l’entrega ha estat total”, conclou la directora.

Representada a La Villarroel (Barcelona) l’any 2013 sota la direcció de Sergi Belbel, l’obra El crèdit va resultar tot un èxit de públic i de crítica. Alba López prossegueix: “El crèdit de Jordi Galceran ens planteja quin és el límit humà davant la desesperació econòmica i ho fa en clau de comèdia quan l’Antoni es dirigeix a una entitat bancària per a demanar un crèdit personal, però el director de l’oficina, al veure que no pot oferir cap tipus de garantia ni d’aval per tornar-lo, decideix denegar-li. Davant d’aquesta negativa, l’Antoni no es conforma i fa una proposta molt desconcertant al director que farà que l’obra i les seves vides prenguin un gir inesperat”.

La drectora afegeix: “El crèdit és una obra on els diàlegs dels 2 actors i les seves respectives reaccions porten tot el pes de l’obra. Avui, aquests dos actors assumeixen el repte després de moltes hores de deicació i sobretot, entrega. El respecta, la confiança i el feeling entre ells ha estat la clau per experimentar durant mesos i retroalimentar-se entre ells. La predisposició ha estat total i, tot i que el repte era majúscul, els dos actors han construït dos personatges que evolucionen durant tota l’obra acompanyant els seus diàlegs d’una actuació excepcional”.

Comentaris
To Top