BARBERÀ

L’escola Miquel Martí i Pol de Barberà “acoloreix l’ànima amb poesia”

Escola Miquel Martí i Pol Barberà poesia

El centre enguany celebrava la 16 Jornada Poètica per commemorar el naixement del poeta

Alumnes a la 16a Jornada Poètica / lluís Franco

“És quan hi ha llum que veiem els colors. És quan llegim poesia que se’ns acoloreix l’ànima”, escriu el poeta Pep Molist, a l’obra Rastrellera de colors. Aquestes paraules han inspirat l’escola Miquel Martí i Pol, de Barberà del Vallès.

L’escola, que enguany celebrava la 16 Jornada Poètica per commemorar el poeta que dona nom al centre, ha culminat un projecte trimestral en què els alumnes, des de P3 fins a 6è de primària, han reflexionat i han creat artísticament entorn dels colors i la poesia. Han anomenat el projecte Universos de Colors i l’han presentat davant les famílies, del 4 al 8 d’abril.

“Cada aula ha donat un significat molt més enllà de l’habitual als colors. Els alumnes han defugit tòpics i han trobat profunditat poètica i creativa en els colors”, exposa la directora Aida Parisé. “Ha estat un aprenentatge profund”, afegeix, satisfeta. A més, l’escola ha pogut comptar amb la visita del poeta manlleuenc Pep Molist, que ha apadrinat la celebració de les Jornades Poètiques. “La seva frase ens ha inspirat molt. Ens ha pogut explicar d’on sorgeix la inspiració poètica”, comenta la directora, Aida Parisé.

Els alumnes d’infantil han treballat els colors primaris; els de cicle mitjà de primària, els secundaris; i els de superior, 5è i 6è, el blanc i el negre. A banda, les famílies, tots els docents i el personal del centre educatiu, com els cuiners i els conserges, també han participat en la Jornada Poètica, una creació artística conjunta. “El balanç ha estat molt positiu”, valoren des de l’escola.

Miquel Martí i Pol va néixer el 19 de març de 1929. L’escola de Barberà celebra de forma conjunta, durant el trimestre de l’aniversari del seu naixement, la Jornada Poètica. Altres anys, els alumnes han explorat poesies d’arreu del món, la poesia de carrer o les instal·lacions artístiques.

Escola Miquel Martí i Pol Barberà poesia

/ LLUÍS FRANCO

Escola Miquel Martí i Pol Barberà poesia

/ LLUÍS FRANCO

Escola Miquel Martí i Pol Barberà poesia

/ LLUÍS FRANCO

Escola Miquel Martí i Pol Barberà poesia

/ LLUÍS FRANCO

Escola Miquel Martí i Pol Barberà poesia

/ LLUÍS FRANCO

Escola Miquel Martí i Pol Barberà poesia

/ LLUÍS FRANCO

Escola Miquel Martí i Pol Barberà poesia

/ LLUÍS FRANCO

Escola Miquel Martí i Pol Barberà poesia

/ LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top