Oci i cultura

Una ruta (amb auriculars) pels escenaris del Sabadell artístic

Mural de Werens / LLUÍS FRANCO

El teatre infantil i de creació laSala llança Camí de les Arts, un recorregut sonor pels carrers de Sabadell. Es tracta d’una ruta a peu que, acompanyada de l’ús d’auriculars, permetrà conèixer espais desconeguts, sovint amagats, en diversos espais del centre de Sabadell.

La iniciativa Camí de les Arts és una producció de laSala, equipament cultural dirigit per Eulàlia Ribera. Gravada íntegrament amb actors de la ciutat, el recorregut va saltant d’una disciplina artística a l’altra, abraçant diferents èpoques, espais i personatges de la història artística i cultural en un trajecte de 80 minuts.

L’inici del recorregut comença a la plaça de Sant Roc i es clou davant del Cinema Imperial. Durant el trajecte, els espectadors faran aturades on els indiqui el mapa. Allà activaran les radioguies (en format auriculars), que l’equip de laSala haurà distribuït prèviament.

Les radioguies i els auriculars de la ruta / DS

A cada espai es podrà escoltar una intervenció sonora teatralitzada per diferents actors i actrius sabadellencs. Hi participen Jordi Boixaderas, Santi Ricart, Rosa Renom, Mercè Martínez, Marc Rius, Mireia Llunell i Josep Julien.  

El guió ha escrit i documentat per Héctor Oliva, mentre que la direcció artística de l’espectacle és obra de Pere Llibre. 

També hi col·laboren el comerç emblemàtic L’Art del Vitrall, la botiga de catifes i galeria Espai Foc i la cèlebre llibreria La Llar del Llibre

Per ara, la ruta està adreçada a l’alumnat en edat escolar, que ja ha començat a fer les visites per Sabadell. Les escoles que desitgin participar-hi, poden consultar la disponibilitat enviant un correu a [email protected].

Al setembre, en obert

Ja al setembre, laSala té previst obrir les vistes a tot el públic familiar, de forma que puguin fer les rutes per lliure. Tan sols caldrà descarregar-se els àudios des del telèfon mòbil, mitjançant una web que ara mateix estan enllestint.

Aquesta iniciativa es va dissenyar originàriament en època de confinaments, de forma que des de laSala es pogués oferir activitat cultural en espais oberts i sanitàriament segurs.

Alumnes estrenant la ruta, aquest abril, al carrer de Gràcia / DS

Comentaris
To Top