PATRIMONI DE SABADELL

Els bombers, de Festa Major

Anys enrere, a principis del segle XX, la Festa Major de Sabadell se celebrava a principis del mes d’agost. Era un moment d’unió de la ciutat en temps en què es treballava de valent a les fàbriques i també eren temps convulsos perquè entre 1910 i 1919, per exemple, es van viure vagues, tancaments patronals d’empreses i tota mena de disturbis laborals i socials.

Entre les activitats que se celebraven, hi havia els tradicionals actes solemnes i religiosos, així com curses de bicicletes, de motos i, també, exhibicions aeronàutiques coincidint amb l’inici de l’aviació a Sabadell. Un altre punt establert al programa de Festa Major era la demostració del cos de bombers davant l’emblemàtica Torre de l’Aigua, tal com recull la postal del 1918 que encapçala aquest article.

La imatge data de l’1 d’agost del 1918, és d’autor desconegut i forma part de la documentació de l’Arxiu Històric de Sabadell. Anys després, amb més i més sabadellencs de vacances, a partir del 1975 es va decidir que la Festa Major se celebraria al setembre.

Comentaris
To Top