Oci i cultura

Ja es respira Sakura Matsuri a Sabadell

Assistents la mostra / lluís clotet

Inaugurada l’exposició fotogràfica Mirades al Japó a l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, que se celebra en el context de la Fira Sakura Matsuri (del 29 d’abril a l’1 de maig a Fira de Sabadell). 

La presentació ha comptar amb la presència destacada del cònsol general del Japó a l’Estat espanyol, Sato Yasushi. També de la consellera de Justícia, la sabadellenca Lourdes Ciuró, qui detalla les connexions entre terres catalanes japoneses: “Ara coincidim en els cirerers, fruita de pinyol que tenyeix de vermell, i que guarneix per igual les ciutats nipones i les terres de Lleida”. 

L’alcaldessa Marta Farrés destaca, per la seva part, que veure aquest tipus d’exposicions “són les que et fan entrar ganes de viatar al Japó i conèixer-lo”. Finalment, el regidor de Junts per Sabadell Lluís Matas, responsable de Projecte de Ciutat i Turisme, celebra que Sabadell “respiri cultura japonesa”, no només al recinte firal, sinó arreu i des d’ahir mateix (amb la inauguració de la programació d’abril). Tots ells han estat rebut pel Josep Masip, en representació de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

Fins al 22 de maig

La mostra fotogràfica aplega obres de 7 fotoperiodistes de prestigi internacional, la qual estarà oberta al públic fins el 22 de maig. El veterà fotògraf de viatges Gonzalo Azumendi (Biscaia) reflexiona sobre les semblances i les diferències entre els humans i els ximpanzés.

Un dels fotoperiodistes participants explica la mostra al cònsol general del Japó Sato Yasushi, l’alcaldessa Marta Farrés, la cosellera Lourde Ciuró i el regidor Lluís Matas / LLUÍS CLOTET

El tàndem format per l’escriptora i videògrafa Ofelia de Pablo (Madrid) i pel foto-periodista Javier Zurita (Madrid) explora el difícil equilibri entre les tradicions mil·lenàries i un món global que engoleix els ritus ancestrals.

El fotoperiodista Rafa Pérez (Astúries), acosta imatges amb la proposta Sacerdots Xintoistes, una visió personal sobre aquesta religió que busca la comunió de les persones amb la naturalesa i els kami o divinitats; i que té una gran importància en la cultura japonesa.

L’escriptora i fotògrafa Kris Ubach (Barcelona), que també és la comissària de l mostra,  presenta Mori, el fragment d’un extens assaig fotogràfic on reflexiona sobre les relacions de les persones amb els boscos (reals i metafòrics).

Patxi Uriz (Navarra), guanyador d’un premi Goya l’any 2006 pel documental Hijos de la Tierra, ens porta un fragment de la seva Kumano, el camí nipó, una exposició fotogràfica en la qual es mostra l’espiritualitat que caracteritza aquesta ruta de peregrinació japonesa mil·lenària i la bellesa dels seus paisatges.

I el compromès fotoperiodista Lucas Vallecillos (Barcelona) porta Tòquio al cor, un projecte de llarg recorregut, iniciat el 2005 per una història d’amor i que continua obert en l’actualitat.

Comentaris
To Top