Diners

Roger Serra (Fundació .cat): “Estem per sobre dels 100.000 dominis .cat; és un petit miracle”

Roger Serra Fundació .cat

El nou director general de la Fundació .cat assegura que la seva intenció és donar a conèixer l’entitat entre tota la població dels territoris de parla catalana

Roger Serra, director general de la Fundació .cat / LLUÍS CLOTET

L’empresari sabadellenc Roger Serra és des de fa menys d’un mes el nou director general de la Fundació .cat en relleu de Francesc Giralt. L’entitat sense ànim de lucre, que gestiona els dominis .cat a Internet (n’hi ha més de 113.000), encara una nova etapa amb l’objectiu de continuar amb la tasca de promoció de la llengua catalana a Internet.

Serra, de 43 anys, assegura que la seva intenció és donar a conèixer la Fundació .cat entre tota la població dels territoris de parla catalana. L’empresari ha centrat la seva activitat els darrers anys en la direcció general d’una empresa de desenvolupament d’aplicacions i pàgines web, anomenada Dauapps, de què també n’és cofundador. Ara, però, només està dins de l’accionariat.

Com va anar el procés del nomenament?

El nomenament va ser un procés obert i molt transparent. Vaig trobar l’oferta i vaig decidir enviar currículum. Al cap d’uns mesos em van dir que comptàvem amb mi. Som una fundació petita, però tenim moltes ganes de fer molta feina.

Quina relació havies tingut fins ara amb la Fundació .cat?

Jo era un gran client de l’entitat. La meva empresa té el domini .cat i a molts dels meus clients també els recomano que agafin aquest domini. També la seguia a xarxes i sabia quina era la seva activitat.

A Internet hi ha 113.000 dominis .cat / LLUÍS CLOTET

Quines tasques du a terme l’entitat?

Primer de tot, he de dir que molta gent es pensa que som una branca de la Generalitat i no és així, ja que som una fundació privada. Dit això, a la Fundació .cat venem els dominis .cat a Internet i ens dediquem a la promoció del català a la xarxa en tot el territori de parla catalana.

Quina herència reps de l’antic director general, Francesc Giralt?

Molt bona. La Fundació .cat ha tingut un gran èxit i s’ha explicat massa poc, des del meu punt de vista. L’entitat és un petit miracle. Estem per sobre dels 113.000 dominis .cat.

Quines seran les teves línies mestres?

Volem que la gent ens tingui com a l’entitat referent dedicada a la promoció del català. A banda, tenim serveis molt interessants com volem que es conegui més, com ara el va.cat, que serveix per enviar arxius, o el ja.cat, que és un escurçador d’enllaços. Som un punt en un oceà, però volem ser un agent catalitzador de diferents projectes a la xarxa.

Calen més entitats que també donin visibilitat al català a Internet?

N’hi ha moltes que estan fent coses molt bones, des de Plataforma de la Llengua fins a Òmnium Cultural, entre altres. De fet, amb ells ja estem fent projectes conjunts per promocionar el català. Ens uneix un objectiu conjunt.

Hi aportaràs sabadellenquisme?

Molts de la Fundació .cat som sabadellencs o vallesans. Per exemple, el president, Genís Roca, viu a Sabadell. Per tant, segur que l’entitat tindrà un punt de sabadellenquisme.

Amb la teva entrada a la Fundació .cat, quina part del temps dediques a la teva empresa Dauapps?

Ara només formo part de l’accionariat. Jordi Rico, que fa més de set anys que treballa a Dauapps, ha passat a ser l’administrador de l’empresa. Això sí, la Dauapps és com el meu fill i sempre m’agrada saber com funciona tot plegat.

També ets membre de Pura Ceba. Quins projectes teniu al cap?

En tenim de diversos de cara Sant Jordi i la Salut. Segurament, tornarem a fer alguna samarreta, perquè molts sabadellencs ens ho demanen. També pensem a fer alguna performance. Ja avisarem de les novetats ben aviat.

Comentaris
To Top