Ciutat

Divendres Sant i Diumenge de Pasqua, assolellats

El darrer Diumenge de Rams, abans de l’arribada de la Covid-19, a l’església de Sant Fèlix / V. ROVIRA

Les baixes temperatures de principis del mes d’abril, on es va arribar a registrar una temperatura mínima d’1,1 graus negatius a l’estació automàtica Sabadell-Parc Agrari el passat 4 d’aquest mes, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, i una temperatura màxima més baixa història –7,3°, el passat dia 3–, mai registrada des de l’entrada en funcionament de l’estació (23/10/2008), ja han quedat enrere.

Progressivament, i a excepció dels dies 7 i 8 d’abril que es van superar els 20 graus, al llarg d’aquesta Setmana Santa predominarà un ambient primaverenc, amb temperatures més suau i amb un protagonisme del sol, a partir de dijous. Abans, però, entre aquest dimarts i dimecres de matinada podrien arribar els primers ruixats del mes d’abril a la ciutat. Després d’un mes de març molt plujós –no es registraven més de 108 mm des del 2017 al Parc Agrari (XEMA), en aquests primers onze dies les precipitacions han estat inexistents –només s’han registrat 0,1 mm–, en un mes clau per al creixement del cereal.

Les altes possibilitats de pluja s’expliquen pel pas d’un front en les pròximes hores que deixarà el cel tapat fins al dijous 14, amb un lleuger descens de les temperatures. A partir d’aleshores, i ja amb l’operació sortida pel pont de Setmana Santa, el sol anirà recuperant progressivament el protagonisme perdut, amb diverses clarianes.  S’espera que durant tot el cap de setmana predomini un ambient primaveral dominat per la presència del sol, en el que serà el primer Diumenge de Pasqua post pandèmia.

Comentaris
To Top