Ciutat

En Comú Podem reclama crear un memorial que recordi la Segona República a Sabadell

Proposen ubicar-lo al triangle format pels carrers de les Tres Creus i la República

La cruïlla República - Tres Creus / GOOGLE MAPS

En Comú Podem reclama que l’Ajuntament de Sabadell instal·li un espai de memòria de la Segona República al triangle format pels carrers de les Tres Creus i la República, al Centre.

La formació política proposa aquesta acció per recordar aquest període de la història espanyola i els sabadellencs que van ser víctimes del franquisme pels seus valors republicans. El portaveu dels comuns a Sabadell, Joan Mena, assegura que “hem de resignificar aquest espai a la ciutat i la ubicació d’un memorial republicà li conferiria una centralitat entorn la memòria històrica, complementant altres espais propers que el Pla de Memòria preveu senyalitzar”.

Els comuns fan la proposta coincidint amb el 91è aniversari de la proclamació de la Segona República, el 14 d’abril del 1931. En un comunicat, l’espai polític assegura que “és un dia per reivindicar els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat” que van servir en el seu moment per construir “un país més just, en els drets de les dones, en la universalització de l’educació i la cultura o en la laïcitat”.

Valors que des d’En Comú Podem defensen que encara són vigents, imprescindibles, i en els quals igualment queda molta feina per fer. En aquest sentit, d’ampliar el reconeixement a la Segona República, defensen la proposta de crear l’espai de memòria a la cruïlla Tres Creus / República.

Sabadell tindrà dos nous espais de memòria de la Segona República

Publicitat
Comentaris
To Top