Diners

L’economia creix al Vallès Occidental, tot i l’estancament de la indústria (-1,5%)

Economia Vallès

El valor afegit brut ha incrementat un 17% en els serveis des de l’any 2007 a la comarca. Per tant, es dedueix que els estralls de la crisi han quedat enrere

El sector serveis és el que més pes té en l’economia de la comarca, ja que concentra més del 80% del valor afegit brut / LLUÍS FRANCO

L’economia del Vallès Occidental va créixer un 1,4% durant el 2019. L’increment del valor afegit brut (VAB) de la comarca ha estat empentat pels serveis (+2,4%) i la construcció (+2,7%). Per contra, la indústria es va contraure un 1,5% i el sector primari un 2,9%. Aquestes dades s’extreuen de l’Anuari Econòmic Comarcal del BBVA 2020, que ha estat dirigit pel catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB Josep Oliver.

Segons l’informe, a la comarca, el pes de la indústria va continuar sent, això sí, important, ja que concentra el 26,3% del valor afegit brut. El percentatge del sector serveis és del 68,4%, mentre que el de la construcció supera per poc el 5%.

Amb aquests resultats, el VAB agregat se situa un 3,9% per sobre els registres del 2007 (l’inici de la crisi econòmica), un registre menys positiu que els registres mitjans de Catalunya (7,9%). Pel que fa a l’afiliació, amb 390.000 registrats el 2019, pràcticament iguala els existents el 2007, una situació similar a la mitjana catalana.

Comentaris
To Top