Ciutat

La Crida insisteix a reclamar una biblioteca al districte 5 de Sabadell

El grup municipal vol que cada barri de la ciutat disposi d’un d’aquests equipaments municipals

Estudiants a la biblioteca Vapor Badia en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

La Crida per Sabadell demana habilitar una biblioteca al districte 5 de Sabadell, comprès pels sectors de Gràcia, Can Feu i Oest. La formació reclama que es compleixi el pla de biblioteques aprovat el 2006, en què es preveia que cada zona de la ciutat disposés d’un d’aquests equipaments municipals.

L’activista i membre de la Crida Guillem Fuster ha expressat en roda de premsa que es necessita “una biblioteca a cada barri de Sabadell per fer-ne valdre el poder cohesionador”.

Alhora, el grup municipal ha presentat tres demandes relacionades amb la llengua, dirigides al govern municipal: un plec lingüístic per a les empreses subcontractades per l’Ajuntament; una programació cultural majoritàriament en català; i que la comunicació institucional sigui sempre en català.

D’altra banda, la formació política aprofita el marc cultural de la diada de Sant Jordi per anunciar que el 23 d’abril engega un concurs de micropoemes, que conclourà en un mes, amb un acte cultural en què es farà un grafiti del micropoema guanyador. “Volem
posar el nostre granet de sorra amb aquesta activitat per fomentar l’ús de la llengua catalana a Sabadell”, han ressaltat.

El mateix dia de Sant Jordi es penjaran les bases del concurs a la web de la Crida i fins al dia 15 de maig hi haurà temps per presentar les propostes de micropoemes que tenen com a condició que la temàtica sigui el foment de la llengua catalana.

L’Ajuntament no té previst fer una biblioteca a Gràcia, malgrat la pressió dels veïns del barri

Comentaris
To Top