Oci i cultura

Reflexió sobre els camps nazis, al cicle ‘Temps de Barbàrie’ de la Bosch i Cardellach

El 19 de maig es farà una lectura de ‘Domicili inconegut’ / DS

La Secció d’Arts i Lletres de la Fundació Bosch i Cardellach organitza al llarg del maig el cicle Temps de barbàrie (ahir, avui?).

El cicle es proposa oferir una reflexió panoràmica d’algun dels aspectes centrals del passat més traumàtic del segle XX: la repressió feixista. Està centrada en tres focus: la literatura catalana i l’univers concentracionari, la brutal repressió sobre el col·lectiu LGTBI durant el nazisme.

 La conferència del proper dijous, 12 de maig, anirà a càrrec de David Serrano, doctor en Filologia Catalana (UB), amb la primera tesi sobre la literatura dels camps nazis. Versarà sobre el col·lectiu LGTBIQ+, un dels més massacrats en la vida quotidiana dels camps de concentració nazis, menystingut i oblidat. “La història d’un llarguíssim silenci que ens ajuda a entendre les dificultats per visibilitzar-se i les profundes arrels de la seva persecució”, expliquen des de l’entitat.

Lectura dramatitzada

Així mateix, el següent dijous serà el torn de la la lectura dramatitzada de l’obra teatral de Domicili inconegut (adaptació de la novel·la de Katherine Kressmann Taylor, Adreça desconeguda (1938).

Serà a càrrec del Grup Somdos Teatre, format per Josep Maria Roviralta (TIC Teatre, Teatre del Sol), David Serrano (Kalamar.SA teatre, Teatre del Sol) i Martín Cáceres (al violoncel).

Comentaris
To Top