Oci i cultura

Distanciament social entre els adolescents: quins efectes ha tingut?

Un dels joves participants en la campanya #MetreIMigDeDistància’, de laSala i l’institut de Ca n’Oriac / DS

Visibilitzar els efectes del distanciament social entre els adolescents. Aquest és l’objectiu de la nova campanya de sensibilització engegada entre l’Institut de Ca n’Oriac i el Centre de creació d’Arts per a les famílies laSala, sota el lema #MetreIMigDeDistància. 

Mitjançant un vídeo a xarxes socials, diversos joves del centre educatiu expliquen la seva experiència l’any 2020. La pandèmia els ha fet viure moltes experiències a un metre i mig de distància, però també els ha descobert valors com la convivència, la paciència i la importància de les petites coses.

Per a la difusió del projecte, s’ha creat el gest Metre i mig, tot convidant la població a gravar-se i compartir el moviment i les seves experiències a les seves xarxes socials. Ara com ara, personalitats com l’alcaldessa, Marta Farrés, o el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, i artistes com Sol Picó i Toni Mira ja s’han sumat a la iniciativa.

Premi Baldiri Reixac

La campanya neix del procés d’investigació del projecte Metre i mig de distància, guardonat amb el Premi Baldiri Reixac de la Fundació Carulla, que impulsa projectes cocreats entre agents culturals i centres educatius.

El projecte interdisciplinari culmina amb una proposta artística creada íntegrament pels alumnes del centre d’educació secundària, amb la col·laboració de l’artista i coreògraf Toni Mira i l’equip de laSala. L’espectacle s’estrenarà per al públic general el proper mes de juny al Centre de creació situat a la ronda de la Roureda.

Curtmetratge ‘Bruixes’

D’altra banda, el curtmetratge Bruixes, escrit, realitzat i interpretat per l’alumnat de 3r de l’institut de Ca n’Oriac ha estat seleccionat per a la 14a edició del Festival Internacional de Cinema en Català.

Comentaris
To Top