Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament subvenciona amb 400.000 euros el Rebost Solidari, que ara atén 1.800 famílies

Gent gran repartint al Rebost Solidari, en una imatge d’arxiu prèvia a la Covid-19 / cedida
Rebost Solidari / CEDIDA

404.000 euros per al Rebost Solidari. L’Ajuntament portarà aprovació la subvenció anual de més de 400.000 euros per la gestió del Rebost per al proveïment, gestió, emmagatzematge i distribució d’aliments en situació de vulnerabilitat que deriven els serveis socials. En aquest sentit, la subvenció facilitarà la compra de productes i la gestió per garantir la suficiència alimentària. Els aliments provenen de la Unió Europea, i per això gran part de la subvenció municipal va destinada a la logística i la gestió que ofereix el Rebost Solidari. El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, apunta: “Ara es planteja que Europa faci aportacions econòmiques enlloc de comprar els productes directament”. 

Xifres prepandèmia

El nombre de famílies ateses pel Rebost Solidari s’ha estabilitzat de nou i ha tornat als 1.800 usuaris, dades similars a les de l’any 2019. A causa de la pandèmia i el confinament obligatori, el Rebost va haver d’absorbir un increment de la demanda i es van arribar a superar les 2.600 famílies usuàries. Aleshores, la necessitat més bàsica era la prioritària, i moltes famílies van haver de recórrer a ajuts per a l’alimentació Un 30,7% més que ara.

Un nou punt a Campoamor

L’Ajuntament va habilitar l’any passat un espai al Mercat de Campoamor per a la garantia alimentària, com a mesura extraordinària. Si bé a hores d’ara la seu del Rebost continua ubicada al carrer de Sau de Torre-romeu, ara s’estan fent obres d’adequació perquè sigui el Mercat de Campoamor l’espai que aculli el Rebost Solidari. I se substituiria les dependències amb què compta actualment al carrer de Sau, al barri de Torre-romeu. 

L’Associació Rebost Solidari de Sabadell la formen per 25 entitats socials de la ciutat des del 2009 i rep aliments provinents del Banc d’Aliments (recaptes, excedents alimentaris de la Comunitat Europea, etc.) i altres fonts. 

Creixen un 42% els usuaris del Rebost Solidari

Publicitat
Comentaris
To Top