Ciutat

VÍDEO: Denunciat per interferir el vol d’un helicòpter de Mossos amb un dron a Sabadell

dron sabadell mossos

El pilot podria ser sancionat amb una multa d’entre 60 i 220.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van denunciar l’11 de maig un home que va fer un vol amb dron a una alçada superior a la permesa i va interferir en la trajectòria d’un helicòpter policial. Aquell dia, quan un dels helicòpters dels Mossos tornava d’un servei i començava la maniobra d’aproximació a l’aeroport de Sabadell, es va trobar amb un dron volant per sobre de l’aeronau policial.

El pilot de l’helicòpter va haver de fer una maniobra evasiva per ampliar la distància de seguretat amb el dron i tot seguit va buscar la persona que dirigia l’aparell. Un cop localitzada, la mateixa tripulació de l’helictòpter va aterrar per identificar-la.

El vol del dron tenia els permisos per operar a la zona però va superar amb escreix l’alçada màxima legal permesa per aquestes aeronaus, que està fixada en 120 metres d’alçada sobre el terreny. Ara, els Mossos informaran dels fet a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que és l’autoritat competent en la matèria. El pilot podria ser sancionat amb una multa d’entre 60 i 225.000 euros.

Comentaris
To Top