Ciutat

Els plans d’ocupació de Sabadell permeten contractar 232 persones a l’atur

Treballadors participants en plans d’ocupació estan enllestint les piscines municipals abans d’obrir-les al públic. Es tracta de persones en atur que van rebre la formació i, coordinades pel Vapor Llonch, han trobat una ocupació a Sabadell.

Enguany, aquests programes permetran contractar 232 persones en més d’una vintena d’especialitats, oferint-los una oportunitat laboral al mateix temps que porten a terme obres i serveis d’interès públic. D’aquests, 75 contractes tenen durada d’un any, 54 més que l’any 2021.

Els programes d’ocupació del 2022 s’adrecen a diferents perfils: persones de més de 52 anys sense cap prestació per desocupació o subsidi o persones beneficiàries de la renda garantida. Altres projectes són per a joves i signifiquen, en alguns casos, la seva primera oportunitat laboral. Així mateix, altres accions s’adrecen específicament a persones veïnes dels barris de la zona sud i de la zona del Ripoll (Can Puiggener, Torre-romeu, Can Roqueta i Poblenou).

Ara, alguns dels participants en programes d’ocupació coordinats estan fent tasques de manteniment i millora de piscines municipals de Sabadell, abans que s’obrin al públic per a la temporada d’estiu. Els treballs, iniciats fa tot just un mes, acabaran aquest mes de maig.

plans ocupació atur sabadell piscina

Uns operaris a la piscina municipal de Sabadell Sud / D.S.

“És una mostra dels beneficis que comporten aquests programes, que es tradueixen en noves oportunitats per a persones en atur i alhora també en millores o serveis per al conjunt de la ciutat”, ha apuntat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Hi ha projectes per tots els perfils. “Hi ha més d’una vintena d’especialitats”, apunta Paco Pérez, coordinador de l’àrea de Desenvolupament Econòmic.

Fins ara, els participants que estan actuant a les piscines han intervingut al Complex Esportiu Municipal Olímpia i al Poliesportiu Municipal Can Marcet, tot fent substitució de paviments i condicionament de la piscina. En aquests moments, les actuacions es centren a la piscina del Complex Esportiu Sabadell Sud, on  s’està reparant part del parterre. També està previst intervenir a la Bassa de Sant Oleguer. Habitualment, les tasques les realitzen brigades de fins a quatre treballadors.

Comentaris
To Top