Ciutat

El pulmó verd de la ciutat: 30 anys del parc de Catalunya

30 ans parc cata v rovira
Activitats amb mànega de l'ADF / Victòria Rovira

L’any 1992, amb els Jocs Olímpics de Barcelona de rerefons, es van acabar les obres i adequació del que va esdevenir el principal pulmó verd de Sabadell. Parlem del parc de Catalunya, un dels racons més coneguts a la ciutat. Per commemorar la fita i el dia Mundial del Medi Ambient l’Ajuntament de Sabadell hi ha organitzat activitats lúdiques, culturals i de sensibilització entorn del parc.

Activitats variades

Entre les activitats es podia fer punteria amb una mànega amb l’ajuda de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). La responsable de l’activitat i voluntària de l’ADF, Alba, ha explicat l’activitat, “Tenim fotos ensenyant el que fem com a voluntaris, les eines que tenim, una exposició de vehicles i mostres del nostre equip”.

Un dels altres espais que es podien visitar ha estat el dels jocs reciclats. “La idea és fer jocs de taula amb material reciclat i que serveixin d’inspiració a les famílies per després posar-ho en pràctica a casa”, ha comentat la responsable de l’activitat, Anna. “Es busca inculcar que no cal comprar sempre, hi ha coses que es poden reutilitzar i aprofitar-les perquè tinguin un nou ús.

Presència infantil

La majoria de jocs i tallers s’han enfocat en transmetre valors responsables sobre el medi ambient als infants i joves. Una tasca pedagògica que ha encantat a les famílies. “Sabia que feien xerrades, però en veure les activitats ens hi hem quedat penso que s’hauria de fer més activitats de conscienciació com aquestes”, ha declarat Karina, una mare que s’ha acostat al parc amb la família.

Les activitats han durat tot el dia i han servit per realçar el parc i el medi ambient a petits i grans.

30 ans parc cata v rovira

Taller de jocs reciclables / Victòria Rovira

Activitat de teatre sobre les 3 R del reciclatge / Victòria Rovira

Comentaris
To Top