Diners

Medievàlia torna aquest cap de setmana amb les lluites com a reclam principal

Fira Medievàlia

L’esdeveniment tindrà lloc al voltant del Mercat Central i disposarà d’un ampli programa d’activitats

Un moment d'una de les batalles d'exhibició a l'edició del 2018 de Medievàlia / LLUÍS FRANCO

Medievàlia torna aquest cap de setmana (10, 11 i 12 de juny) a Sabadell amb les lluites d’exhibició com a principal reclam. La fira, el mercat de productes i la mostra d’oficis s’instal·laran els voltants del Mercat Central, en concret als carrers de l’Escola Industrial, En Font, Sant Quirze, així com les places de Marquilles i del Gas. Enguany, l’esdeveniment comptarà amb prop d’una setantena de parades i disposarà d’un ampli programa d’activitats amb espectacles de l’edat mitjana.

A més, per commemorar la 25 edició de Medievàlia, el dissabte a les 11 hores s’encendrà una torxa i es farà un passeig inaugural per la fira. També es podrà veure al llarg del cap de setmana el treball de diferents oficis a través dels seus gremis. El dels paraires serà el principal protagonista, ja que mostrarà el procés complet des de la llana al producte tèxtil final, tot i que també hi haurà el gremi dels ferrers i dels fusters.

L’acte de presentació de Medievàlia ha tingut lloc aquest dimecres al pati del Museu d’Història de Sabadell / D.S.

D’altra banda, els organitzadors han assegurat aquest dimecres durant l’acte de presentació de Medievàlia que la seva intenció és que la fira tingui un vessant més cultural i lúdica, i no tan comercial. “Volem donar a conèixer com era Sabadell a l’edat mitjana i què s’hi feia de la manera més atractiva possible. La 25a edició de la festa és un orgull per a nosaltres”, ha explicat el president d’Amics de Medievàlia Sabadell, Joan Mitjans.

FOTOS: La fira Medievàlia aglutina desenes de sabadellencs

“Ens agrada explicar el passat”

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha celebrat que Medièvalia es pugui dur a terme per 25a vegada. “La fira exporta la imatge de Sabadell per tot el país i reivindica el passat medieval que tenia la ciutat. Medievàlia permet explicar el passat a les noves generacions. Això ens agrada”, ha apuntat.

El regidor de Junts per Sabadell, Lluís Matas, ha reivindicat que Medievàlia és un esdeveniment que ajuda a Sabadell a tenir un “turisme de qualitat”. “Des del programa de Projecció i Turisme apostem perquè la ciutat disposi d’un tipus de turisme cultural, esportiu i empresarial”, ha afegit.

Comentaris
To Top