Publicitat
Diners

La consellera d’Exteriors insta a les empreses de Sabadell a internacionalitzar-se

Consellera Victòria Alsina

Victòria Alsina participa en una trobada amb autoritats polítiques i empresarials a la Cambra de Sabadell

La consellera Victòria Alsina va reunir-se dilluns amb representants de la Cambra de Sabadell / CEDIDA

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina, es va reunir el passat dilluns a la Cambra de Comerç de Sabadell amb diferents membres de l’entitat econòmica, autoritats polítiques i agents empresarials de la ciutat i de la comarca per tractar oportunitats de col·laboració i futurs projectes per al suport de la internacionalització de les empreses. De fet, Alsina va remarcar la importància que les companyies de la demarcació de Sabadell s’expandeixin més enllà de l’Estat i explorin, per tant, nous horitzons que els permetin créixer i ser més resistents.

Així mateix, la consellera va atendre les reivindicacions del president i dels assistents a l’acte. Principalment, se li va demanar el seu suport per al reconeixement de les Cambres, com agents experts en la internacionalització de les empreses. El president de la Cambra, Ramon Alberich, va destacar l’experiència dels ens camerals i alhora la proximitat amb els mercats a través de les empreses que els conformen.

“Cal col·laboració publicoprivada”

Dit això, la consellera també va aprofitar per explicar les diferents actuacions que s’estan duent a terme des del departament d’Acció Exterior i va insistir a posar-lo al servei de qualsevol entitat pública o privada que tinguin objectius relacionats amb la internacionalització. A banda, va parlar de les noves funcions del Diplocat, un consorci independent que es dedica a la projecció internacional de Catalunya. Aquest ens persegueix la col·laboració publicoprivada: “l’única manera de fer que el país funcioni”, va asseverar Alsina.

Seguidament, la consellera va fer esment a la tasca que s’està duent a terme des del departament d’Acció Exterior amb l’obertura de delegacions del govern a diferents països d’Àfrica i Amèrica, entre d’altres, i de les accions de promoció de Catalunya orientades a atraure l’organització de noves fires i congressos.

La trobada, en què van assistir un empresaris i membres de la Comissió d’Internacionalització i del Consell Assessor de l’entitat, a més de l’alcaldable de Junts per Sabadell, Lluís Matas, s’espera que tingui continuïtat amb noves visites i reunions de treball.

Publicitat
Comentaris
To Top