Oci i cultura

Escultures, pintura i cinema de Joaquim Viñolas, a l’Espai Foc Ventura

Espai Foc Ventura

El santcugatenc va crear diferents col·leccions d’escultures amb ferros, pedres, materials reciclats, pintura i dibuixos

L’exposició de Viñolas es pot visitar a l’Espai Foc / v. rovira

L’exposició Art en custòdia a l’Espai FOC Ventura, de l’artista polifacètic Joaquim Viñolas (1926-2018), acabarà el 30 de juny amb la projecció d’alguns dels films que va crear amb el seu col·laborador i amic Santiago Vila-Puig. Precisament, ell s’encarregarà de presentat les pel·lícules en dia de la cloenda. Eren projeccions de curta durada, que van ser premiades a diferents concursos.

L’artista santcugatenc Viñolas també va crear diferents col·leccions d’escultures amb ferros, pedres, materials reciclats, pintura i dibuixos, tal com es pot veure a l’exposició d’Espai FOC Ventura, a la Via Massagué.

Espai Foc Ventura

Joaquim Viñolas, a l’Espai Foc Ventura / VICTÒRIA ROVIRA

Espai Foc Ventura

/ VICTÒRIA ROVIRA

D’altra banda, Viñolas va escriure poemes i pensaments, sovint molt curts, que van ser recitats el dia de la inauguració, el 10 de juny, i que també es poden llegir a l’exposició.

En la faceta de cineasta, el santcugatenc va esdevenir independent, conjuntament amb Vila-Puig.

Tanmateix, al marge de l’art, Viñolas es va guanyar la vida compartint un negoci amb un dels seus germans al carrer de Porta ferrissa de Barcelona.

Comentaris
To Top