Ciutat

Es dispara la venda de tests d’antígens a les farmàcies

Una dona compra tests d’autodiagnòstic del coronavirus / VICTÒRIA ROVIRA

El repunt de casos de Covid d’aquest inici d’estiu ha suscitat que algunes farmàcies arribin a quadruplicar les vendes de tests

La tendència es corrobora: creixen els contagis i augmenta la demanda de tests d’antígens. El repunt de casos de Covid d’aquest inici d’estiu ja ha suscitat un increment de les vendes de tests d’antígens ràpids a les farmàcies de Sabadell. En alguns establiments, les vendes del tradicional test de 2,94 € s’han quasi quadruplicat respecte a mesos amb menys contagis, com el març o l’abril. És el cas de la farmàcia Garrell Soler, al carrer de Borràs, que aquest mes de juny han venut prop de 2.220 tests ràpids, quan durant un mes de més estabilitat en venien entre 500 i 1.000 com a màxim.

A la Farmàcia Blanchart Capdet, a la Via de Massagué, la tònica ha estat molt semblant. Més sabadellencs del que és habitual s’han apropat fins a l’establiment per comprar tests. En aquest cas, n’han venut uns 550 en el que portem de juny, una xifra força superior si la comparem amb el mes d’abril, quan la xifra va ser de poc més de 200 testos. Ara bé, els treballadors de la farmàcia asseguren que el mes de maig ja augurava un creixement de la demanda, se’n va vendre 450.

L’estiu começa amb un lleuger repunt de contagis de Covid

“Els contagis es noten”

“La majoria de persones que compren els tests són aquelles que han tingut contacte amb positius recentment i volen quedar-se tranquil·les”. Així ho detalla Mireia Fernàndez, treballadora a la Farmàcia Blanchart. Assegura, a més, que sovint aquelles persones que compren un test, acaben retornant a comprar-ne més, ja que els ha sortit resultat positiu. Afegeix que el repunt de contagis “és palpable al carrer” i que les farmàcies ho veuen dia a dia amb la quantitat de persones infectades que detecten.

Comentaris
To Top