Ciutat

Els municipis de l’Arc Metropolità es reuneixen amb el Pla Estratègic de Barcelona

L’Ajuntament de Sabadell ha estat aquest dijous l’escenari d’una reunió entre alcaldes i alcaldesses de l’associació Arc Metropolità i membres del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB).

En la trobada s’han compartit els avenços en la redacció d’aquest pla estratègic que ha de marcar les línies de treball conjuntes en matèria de mobilitat –com les zones de baixes emissions–, habitatge o transformació econòmica, entre altres.

L’alcaldessa sabadellenca, Marta Farrés, ha assegurat en una declaració posterior als mitjans que “s’ha d’abordar el debat del país més enllà de les ciutats, elevant-ho en aquest entorn de regió i abordant la complexitat que tenim com a ciutats en aquesta regió”.

Sabadell arc metropolità pemb

Moments abans d’iniciar la reunió / D.S.

Els municipis continuaran treballant ara les diferents polítiques que s’han posat en marxa per tenir una posició compartida en l’elaboració del Pla Estratègic.

A la trobada hi ha participat el regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona i president de la Comissió Executiva del PEMB, Jordi Martí, que ha apuntat que s’està duent a terme un “debat intens en aquesta gran regió” d’uns 5 milions d’habitants”. Segons el regidor, “els principals objectius de futur passen per aquest territori. En termes d’habitatge, alimentació, transformació econòmica, mobilitat, etc.”.

També han participat en la reunió delegacions dels ajuntaments dels municipis de l’Arc, com Terrassa, Mataró o Granollers.

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona és una associació privada sense ànim de lucre promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Durant la reunió, s’ha presentat el document que impulsa anomenat ‘Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030‘.

Marta Farrés: “Barcelona no s’explica sola, nosaltres també hi tenim a dir”

Comentaris
To Top