Publicitat
Ciutat

Nits tòrrides i temperatures superiors als 35 graus

Un punt d’hidratació, al Racó del Campanar, coincidint amb el darrer episodi de calor extrema / V. castillo

Sabadell tornarà a viure sota un episodi de calor canícula, a partir de les pròximes hores. Des d’aquest dimecres fins dijous de la setmana vinent, com a mínim, s’esperen temperatures que es podrien enfilar per sobre els 35 graus durant el dia, i amb nits tòrrides, a partir de divendres, fregant els 25 graus.

“El més destacat és la persistència d’aquest episodi, que de moment no veiem el seu final. Normalment, s’emmarquen en onades de dos o tres dies. El més preocupant és que a curt i mitjà termini no ve cap pertorbació”, detalla el cap de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, Santi Segalà.

Progressivament, i amb el pas del dies, s’espera que a partir amb l’arribada del cap de setmana, el tercer episodi que viurà Sabadell en els darrers dos mesos, visqui el seu punt àlgid, amb temperatures que tindran un lleuger repunt, entre cinc i set graus per sobre la mitjana en aquestes alçades de juliol: “Aquest episodi no és excepcional, si tenim en compte quina època de l’any estem, a diferència del què va succeir el mes de maig. Aquí el fet diferencial rau en la seva persistència, amb nits tòrrides, als Vallesos, a partir de divendres”, afegeix Segalà.

Juliol tòrrid i agost plujós?

Mentre res no indica que aquesta situació pugui fer un gir de 180 graus, almenys, fins a final de mes, caldrà veure quina mena d’agost es podrà tenir. Amb uns boscos molt tensats per la falta de precipitacions, segons la previsió estacional és que la tendència continuï durant el pròxim mes d’estiu: “tindrem un agost càlid i sec, amb anomalies negatives de precipitació, per sota la mitjana. Si ja són mesos d’escassa precipitació, és un factor preocupant, tenint en compte els darrers mesos. Si la tardor no és plujosa, patirem”, alerta el cap de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya.

Tercera onada de la temporada

En poc menys de dos mesos, serà la tercera onada de calor que sacseja Sabadell. El passat mes de maig es va enregistrar  Segon rècord de temperatura en un mes de maig des de l’entrada en funcionament de l’estació automàtica del Parc Agrari del Servei Meteorològic de Catalunya (2009): 35,7 graus de temperatura.

A mitjans de juny, poc abans de  la revetlla de Sant Joan, arribaria el segon capítol, amb nits tòrrides i temperatures que es van enfilar fins als 36,7 graus, enregistrats l’estació automàtica Sabadell – Parc Agrari, del Servei Meteorològic de Catalunya.

Publicitat
Comentaris
To Top