Ciutat

Els bitllets multiviatge de Rodalies de Renfe seran gratuïts fins a final d’any

Pedro Sánchez ha anunciat que el Govern espanyol bonificarà el 100% dels bitllets multiviatge de Renfe

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts durant el debat de política general que el seu executiu crearà dos nous impostos excepcionals i temporals, a les grans energètiques (elèctriques, gasistes i petrolieres) i a la banca, i bonificarà el 100% dels bitllets multiviatge de Rodalies de Renfe.

Segons el president espanyol, són mesures en resposta a l’increment de la inflació i permetran recaptar 3.500 milions d’euros l’any, perquè aquest govern “no permetrà que el patiment de molts sigui el benefici d’uns pocs”. Sánchez també ha anunciat que tots els estudiants de més de 16 anys que ja reben una beca, un milió a Espanya, rebran una beca complementària de 100 euros al mes entre setembre i desembre d’aquest 2022.

Menys usuaris de Renfe a Sabadell

La companyia ferroviària estatal ha hagut d’assumir una caiguda del 27% dels seus usuaris a les tres estacions de Sabadell –Sud, Centre i Nord– respecte als viatgers del 2019, previs a l’esclat de la pandèmia. La recuperació és progressiva: el 2021 es tancaven els registres amb un creixement del 20% dels viatges respecte a l’any anterior.

El passat mes de maig, Renfe va ampliar en tres freqüències la línia R4 i va allargar el recorregut d’una quarta per dotar el servei de més combois a la nit. A la línia que passa per Sabadell, el tren dels dies feiners sortia de Sant Vicenç de Calders a les 22.08 h i acabava a Montcada Bifurcació a les 23.51 h. Ara, el servei arribarà a Sabadell, perquè Rodalies allarga parades fins a Terrassa Estació del Nord. L’horari serà de 22.08 h a 00.18 h.

A banda, s’ha incorporat entre setmana la freqüència nocturna Terrassa (23.03 h) – Martorell (00.26 h) i en dissabtes i festius la Terrassa (22.33 h) – Martorell (23.56 h) i la Martorell (23.04 h) – Terrassa (00.28 h).

Sabadell tindrà més trens a nit a la línia R4 de Rodalies

Comentaris
To Top